Kuvaus

Kun Saksassa 1930 luvulla alkoi poliittista liikehdintää ja kansa napisi ja halusi työtä ja rahaa, menivät he vaaliuurnille ja valitsivat uuden demokraattisen hallituksen.   Voittanut puolue oli nimeltään Kansallis-Sosialistinen Työväenpuolue   (eli lyhyesti Nazi-puolue) ja vuonna 1933  he aloittivat työttömyyden poiston rivakasti,  jossa työtön lähetettiin tehtaaseen tai rakentamaan teitä ja siltoja, kotona ei saanut kukaan maata ja luimuilla, tai  juopotella ja keksiä koirankujeita. Ohjelman nimi oli D.A.F eli Deutsche Arbeits Front, eräänlainen työrintama. Heidän valmistamiin  tavaroihin merkattiin sana Reichsarbeitsdienst.  ( Valtion työpalvelu ) 

Se oli siis puolipakkoa talkootyötä hyvin pienellä palkalla. Hieman myöhemmin tuli tavaroihin liiton symbooli merkki , hammaspyörä ja hakaristi ja sana ReichsArbeitsdienst texti sanana jäi pois käytöstä. Tästä logo-merkistä käytetään nimitystä R.A.D merkki, logo.

D.A.F toimi vuodet 1933-1945 ja tyssäsi lopulta täysin, kun 2. Maailmansota oli hävitty ja  Saksalaisen tehtaan pihalle ajoi voittajamaan panssariajoneuvo... Senjälkeen (1945) ei valmistunut enää yhtäkään tavaraa tällä symboolilla. Kun sota loppui, loppui samalla totaalisesti hakaristi ajatus.

Tiedämme 100% varmuudella, tämä kohde on valmistunut näinä vuosina. Ei ennen, ei jälkeen. Itseasiassa on kulhon pohjassa valmistusvuosi merkattu, se on vuosi 1938. Paljon ennen kauheaa 2. Maailmansotaa. 

MIL23MZ004   Kulho  on paksua talousposliinia ja halkaisija on 21 cm.  Paino on 1181 g. Kulho  on tehty Saksassa vuonna 1938 ja silloin oli vallassa Natsit eli Nazi ja heidän poliittinen johtaja oli Mr. A. Hitler.  Kohde on Hampurissa, Saksa

Kohteen taustaa syventävää omaa käsitystä:

Puola provosoi vuosina 1936-1939  Saksan kanssa riitaa ja Puola teki jatkuvasti sotaharjoituksia Saksan rajalla. Puolan kansa uskoi muita länsimaisia ulkovaltoja, että puolalaiset ovat mahdollisen sodan syttyessä vahvoilla ja   " me vahvat taustavoimat ja liittolaiset autetaan Puolaa ".    Kaikki oli tavallista politiikkojen höpinää ja sitä ei pitäisi uskoa, vaan omaa reaali järkeä.  Tämä puuttui Puolasta liki täysin ja maa  liittyi Britannian kanssa jonkinmoiseen sotilas ja puolustus liittoon.     Kun Puola ei antanut Saksalle lupaa vetää rautatietä ja maantietä Puolan läpi vapaakaupunki Danzig ja sen satamaan,   samaan aikaan  Puolassa asuvia saksalaisia siviilejä murhattiin ja raiskattiin, niin  Hitlerin aivoissa "kärähti" ja hän määräsi sodan kohti Puolaa.

Hitler oli ulkopolitiikan asiantuntijana surkea ja hän ei osannut taktikoida.  Hitler ei myöskään nähnyt Britannian  ovelaa ansaa, jolla saadaan sota aikaiseksi ja paha taloudellinen kilpailija Saksa kaadettua nurin. Saksa oli pahin taloudellinen kilpailija ja uhka Britannian maailmanvallalle....siitä eivät rikkaat saarivaltion  " loordit ja laardit " pitäneet. 

Salamasota oli jo ohi, Puola raunioina,  sodan sankarit makasivat  jo sankarihaudoissa Puolassa ja vasta silloin Puolan "liittolaismaat" saivat päätettyä, mitä he oikein nyt tekevät.  Aikaa kului !   Liittolaismaat  julistivat (Britannia ja Ranska)   sodan Natsi-Saksaa vastaan ja paikallinen ja jo päättynyt  rajakiista Puola-Saksa sota laajeni tällöin kohti länttä ja alkoi todenteolla maailmansota.  ....      Hitler oli pahasti töpännyt, mies ei osannut ulkopolitiikkaa sitten yhtään. Toisaalta jollain tavalla olisi ehkä sota alkanut joka tapauksessa, sitä oli länsimaissa suunniteltu ja pitkän aikaa, rakennettu pitkänmatkan isoja pommituslentokoneita jne.. ....USA ja Britannia aloittivat isojen pommikoneiden valmistuksen jo vuonna 1930-1932 ....ennen Hitler valtaantuloa, oli jo päätetty, mikä teollisuusmaa pommitetaan ?

Kulhon Valmistajatehdas on Hutschenreuther Selb  Baijeri Saksa ja tehdas toimii yhä, sillä on juhlavat perinteet takanaan ja yhä nykyaikana moni haluaa ostaa juuri heidän tavaraa.  Tehdas pyörii yhä täysillä.  Käytetty, ja ehjä.

Voiko tätä yhä  käyttää ? Tietysti se käy, kiehuvaa vettä vaan ja saat puhtaaksi. Kesämökki koti työpaikka vene asuntovaunu jne.. käyttöön ja erikoinen.  Tarkoitettu keräilijälle ja museoon. Nämä loppuvat maailmasta, niitä kerätään ympäri maailmaa, nykyään myös Aasia ja Eur-Aasia keräävät. 

Juu, yhdistelen huutoja ja samassa paketissa myös muuta. Kohde vaatii kunnon pesua ja kiehuvaa vettä, jos otat sen yhä käyttöön. Muista, ikää on jo n. 85v ja vielä 15  rauhan kesää Suomessa ja se täyttää täydet 100 vuotta, ollen silloin aivan eri arvossa, sillä aitoa vanhaa hakaristi tavaraa kerätään ympäri maapalloa.  

Moni haluaa kerätä juuri näitä esineitä, joissa ei ole hakaristiä, vaan tämä sana " Valtion Työpalvelu ", sillä niitä on vähän. Keräilyarvoa. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

HUOM: Vain 16,99 EUR maksavalla DHL paketilla on seurantanumero. Jos se on tärkeä sinulle, niin valitse DHL paketti toimitustavaksi ja mainitse asiasta myyjälle. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 27 vrk 23 h 39 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

31 € Sulkeutuu 27 vrk 23 h 39 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.