Kuvaus

Kun Saksassa 1930 luvulla alkoi poliittista liikehdintää ja kansa napisi ja halusi työtä ja rahaa, menivät he vaaliuurnille ja valitsivat uuden demokraattisen hallituksen.   Voittanut puolue oli nimeltään Kansallis-Sosialistinen Työväenpuolue   (eli lyhyesti Nazi-puolue) ja he vuonna 1933 aloittivat työttömyyden poiston rivakasti,  jossa työtön lähetettiin tehtaaseen tai rakentamaan teitä ja siltoja, kotona ei saanut kukaan maata ja luimuilla, sekä juopotella ja keksiä koirankujeita. Ohjelman nimi oli D.A.F eli Deutsche Arbeits Front, eräänlainen työrintama. Heidän valmistamiin  tavaroihin merkattiin sana ReichsArbeitsdienst.  Se oli siis puolipakkoa talkootyötä hyvin pienellä palkalla. Hieman myöhemmin tuli tavaroihin liiton symbooli merkki , hammaspyörä ja hakaristi ja sana ReichsArbeitsdienst jäi pois käytöstä. Tästä logo-merkistä käytetään nimistystä R.A.D merkki, logo. D.A.F toimi vuodet 1933-1945 ja tyssäsi lopulta täysin, kun 2. Maailmansota oli hävitty ja  Saksalaisen tehtaan pihalle ajoi voittajamaan panssariajoneuvo...usein se oli Neuvostoliitto tai Länsi-Liittoutuneen ajoneuvo. Senjälkeen (1945) ei valmistunut enää yhtäkään tavaraa tällä symboolilla. Tiedämme 100% varmuudella, tämä kohde on valmistunut näinä vuosina. Ei ennen, ei jälkeen. Itseasiassa on kulhon pohjassa valmistusvuosi merkattu, se on vuosi 1937. Paljon ennen kauheaa 2. Maailmansotaa. 

MIL01DZ410  Kulho  on paksua talousposliinia ja halkaisija on 21 cm.  Paino on 1178 g. Kulho  on tehty Saksassa vuonna 1937 ja silloin oli vallassa Natsit eli Nazi ja heidän johtaja oli Mr. A. Hitler.  Kohde on Hampurissa, Saksa

Kohteen taustaa syventävää omaa käsitystä:

Puola provosoi vuosina 1936-1939  Saksan kanssa riitaa ja Puola teki jatkuvasti sotaharjoituksia Saksan rajalla. Puolan kansa uskoi ulkovaltoja, että he ovat mahdollsien sodan syttyessä vahvoilla ja " me taustavoimat ja liittolaiset autetaan Puolaa ". Kaikki oli tavallista politiikkojen höpinää ja sitä ei pitäisi uskoa, vaan omaa järkeä.  Tämä puuttui Puolasta liki täysin ja maa  liittyi Britannian kanssa jonkinmoiseen sotilas ja puolustus liittoon.  Kun Puola ei antanut Saksalle lupaa vetää rautatietä ja maantietä Puolan läpi ja samalla Puolassa asuvia saksalaisia murhattiin ja raiskattiin, niin  Hitlerin aivoissa "kärähti" ja hän määräsi sodan kohti Puolaa. Hitler oli ulkopolitiikan tuntijana surkea ja hän ei osannut taktikoida.  Hitler ei myöskään nähnyt Britannia ovelaa ansaa, jolla saadaan sota aikaiseksi ja paha taloudellinen kilpailija Saksa nurin. 

Salamasota oli jo ohi, Puola raunioina,  sodan sankarit makasivat  jo sankarihaudoissa Puolassa ja vasta silloin Puolan "liittolaismaat" saivat päätettyä, mitä he oikein nyt tekevät.  Aikaa kului !   Liittolaismaat  julistivat (Britannia ja Ranska)   sodan Natsi-Saksaa vastaan ja paikallinen ja jo päättynyt  rajakiista Puola-Saksa sota laajeni kohti länttä ja alkoi todenteolla maailmansota. Nyt olikin äkki Saksassa kaksi sotarintamaa....Hitler oli pahasti töpännyt, mies ei osannut ulkopolitiikkaa sitten yhtään. Toisaalta jollain tavalla olisi ehkä sota alkanut joka tapauksessa. 

Kulhon Valmistajatehdas oli Bauscher Weiden Baijeri Saksa ja tehdas toimii yhä, sillä on juhlavat perinteet takanaan ja nykyaikana moni haluaa ostaa juuri heidän tavaraa.  Tehdas pyörii yhä täysillä.  Käytetty, ja ehjä.

Voiko tätä yhä  käyttää ? Tietysti se käy, kiehuvaa vettä vaan ja saat puhtaaksi. Kesämökki koti työpaikka vene asuntovaunu jne.. käyttöön ja erikoinen.  Tarkoitettu keräilijälle ja museoon. 

Juu, yhdistelen huutoja ja samassa paketissa myös muuta. Kohde vaatii kunnon pesua ja kiehuvaa vettä, jos otat sen yhä käyttöön. Muista, ikää on jo n. 80v ja vielä 20 rauhan kesää Suomessa ja se täyttää täydet 100 vuotta, ollen silloin aivan eri arvossa, sillä aitoa vanhaa hakaristi tavaraa kerätään ympäri maapalloa.  

Moni haluaa kerätä juuri näitä esineitä, joissa ei ole hakaristiä, vaan tämä sana " Valtion Työpalvelu ", sillä niitä on vähän. Keräilyarvoa. Joissakin kuvissa on tyhjä juomapurkki Moskow joka on ihan samaa kokoa,kuin Red Bull 0,25L ja se antaa vain kokosuhdetta. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!    Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi 100%:sti takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

22,98 €
Sulkeutuu 84 vrk 4 h 36 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

22,98 € Sulkeutuu 84 vrk 4 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.