Kuvaus

UUsi ja muoveissa, suomiprintti.

Kummisetä osa III on vuonna 1990 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen rikoselokuva, jonka ohjasi ja tuotti Francis Ford Coppola. Elokuva on Coppolan ja Mario Puzon käsikirjoittaman Kummisetä-trilogian päätösjakso. Elokuvan pääosissa esiintyvät Al Pacino, Diane Keaton, Talia Shire ja Andy García. Toisin kuin aiemmat kaksi osaa, kolmas elokuva ei perustu Mario Puzon alkuperäisromaaniin.

Elokuvan teon kustannusten suhteellinen nousu näkyy selvästi elokuvan budjetin kasvussa, nyt käytettiin 54 miljoonaa dollaria. Pelkästään Pacinon viiden miljoonan dollarin korvauksella olisi melkein voitu tehdä ensimmäinen osa 18 vuotta aikaisemmin.

Elokuva oli julkaisunsa yhteydessä suuri taloudellinen ja arvostelumenestys.

Näyttelijät

  Al Pacino  …  Michael Corleone  

  Diane Keaton  …  Kay Adams  

  Talia Shire  …  Connie Corleone  

  Sofia Coppola  …  Mary Corleone  

  Andy Garcia  …  Vincent Mancini-Corleone  

Näyttelijävalinnat

Al Pacino, Diane Keaton ja Talia Shire olivat jälleen mukana. Uusin tähtinä nähtiin Michael Corleonen tytärtä Marya esittänyt Sofia Coppola, ohjaajan tytär, sekä Michaelin veljen Sonnyn aviotonta poikaa esittävä Andy García.

Palkinnot

Kummisetä osa III -elokuva oli ehdolla seitsemään Oscar-palkintoon muun muassa kategoriassa paras elokuva, mutta ei voittanut yhtäkään. Se on ainoa Kummisetä-sarjan elokuva, joka ei voittanut Oscar-palkintoa, ja samalla ainoa sarjan elokuva, josta Al Pacino ei saanut Oscar-ehdokkuutta roolistaan Michael Corleonena. Sen sijaan Andy García nimettiin ehdokkaaksi parhaasta miessivuosasta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 98 vrk 7 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 98 vrk 7 h 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.