Kuvaus

Kun hymy hyytyy (The Entertainer) on Tony Richardsonin ohjaama brittiläinen draamaelokuva vuodelta 1960. Se perustuu John Osbornen näytelmään The Entertainer (1957), josta elokuvakäsikirjoituksen laativat Osborne ja Nigel Kneale. Pääosaa, vanhenevaa music hall -viihdyttäjää jonka ura ja yksityiselämä ovat kariutumassa, esittää Laurence Olivier.

Osbornen näytelmään perustui myös Richardsonin edellinen elokuva, Nuori viha (1959).

The New York Timesin kriitikot valitsivat Kun hymy hyytyy -elokuvan vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta maailmassa.

Valkokankaan legenda Laurence Olivier (Humiseva harju) tarjoilee Oscar®-ehdokkuudella* palkitun, loistavan roolitulkinnan mukaansatempaavassa elokuvassa, jossa mestari tekee parhaan nykyaikaisen roolisuorituksensa (Pauline Kael). Albert Finneyn ja Alan Batesin loistaessa sivurooleissa elokuvadebyyteissään tämä voimakas, ajatuksia herättävä ja eloisan teatraalinen elokuva on täyttä viihdettä!
Ura ensin. Kaikki muu jääköön sen varjoon. Vaudeville-viihdyttäjä Archie Ricen motto on show jatkukoon, vaikka se merkitsisi työtoverien huiputtamista, tähtösen toivon ja rahojen riistämistä tai perheensä laiminlyöntiä. Tämä on Archien maailma.. jossa kukaan muu ei halua elää. Hänen ainoa tyttärensä (Joan Plowright) päättää tehdä kaikkensa saadakseen isänsä havahtumaan...

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 61 vrk 5 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 61 vrk 5 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.