Kuvaus

Hieno kovat kannet omaava kunniakirja annettiin Lyypekissä vuonna 1936 eli 86 vuotta sitten. Kunniakirjan saaja oli itse syntynyt vuonna 1902 ja tehdas, aito kunnon saksalainen pakkaus ja purkitustehdas antoi ja vakuutti työntekijälle noudattavansa kaikkia sen ajan Kansallis-Sosialistisen Työväen Puolueen ( NAZI)   " Natsit  " yleviä reiluja työehtoja. Mm. annettiin kaikille lakisääteisesti vähintään 3 kuukauden irtisanomissuoja. Meistä kaikki tuo kuulostaa oudolta, mutta oli paljon muita maita, joissa riitti, kun työnantaja muraisi vihaisena, että olet eroitettu ja palkkaa ja mitään ei enää sen hetken jälkeen maksettu. Moisia julman ehdon valtioita on yhä ja monta. 

Tälläistä peliä ei  Saksan Hakaristi tason ammattiyhdistysliitto AF ( RAD) voinut hyväksyä ja monta muutakin asiaa parannettiin. Kun poliittinen maan johto ja yritysmaailma ( rahamaailma, pankit, upporikkaat ja lehdistö/uutiset  )  pelasivat yhteen, antoi tälle ideologialle Italian johtaja Mussolini nimen " Fasismi ".  Diktaattori Mussolini  oli miettinyt  ensin sanaa " Corporatismi " mutta päätyi sanaan " Fasismi  ".

Kunniakirja on kovilla kansilla ja kannessa on firman logo, joka on melkolailla saman näköinen yhä? Kun kannen avaa, komeilee hakaristi ja hammaspyöörä merkki hopean värisenä, se oli senajan AMMATTI LIITTO merkki.....ei kukaan nähnyt siinä jotain pahaa, höpsistä töppöseen, normaali kaunis merkki, missä oli senajan politiikan tunnus hakaristi ja tekniikan tunnus hammaspyörä. 

Joitakin Hitler puheen lainauksia vuodelta 1933...."kansakunnat elävät vain työstä....

Koko on 31x22cm ja kovat vihreät kannet. Paino 325g

MIL04OK705 Kansio Kunniakirja tehtaan työntekijälle, erikoinen säilytä.

Todettakoon, että tehtaalle kävi köpelösti, sodan jälkeen tuli USA Saksaan ja ns. Marshall avun turvin osti lukemattomia Saksan yrityksiä ja lanseerasi ja vahvisti itsensä Keski-Euroopan markkinoille.    Tehdas siirtyi USA käsiin ja tekee yhä nykyaikana purkkeja jne.. lienee Euroopan suurin alallaan. Marshall apu oli sellaista, että USA valtio maksoi, kun joku amerikkalainen yritys osti tehtaita ja yrityksiä Saksasta ja sitä nimitettiin tueksi, ihmiset saivat töitä, mutta isoraha otettiin "parempaan talteen" Atlantin taakse ja Atlantin takana he  upporikaat oligarhit lihoivat.     ( sana oligarhi tarkoittaa vain sikarikas ja se sopii maahan kuin maahan , jopa Suomessa on meidän omia oligarhia, jotka omistavat kymmeniä jopa satoja miljoonia.) 

Vuodesta 1946 lähtien Alankomaat ja Belgia antoivat lisäksi usein verovapauden vuosikymmenien ajaksi ulkolaisille investoija yrityksille ja maahan tuli USA:sta paljon ns. maaliruisku ja ruuvimeisseli tehtaita, joiden komponenetit tulivat ulkomailta, pääasiassa USA:sta  ja tuotteen kasaus ja maalaus tapahtui Alankomaissa....valtio antoi verovapauden yritykselle, mutta työpaikoja tuli. Tehtaita nimitetään  aivan yleisesti  " maaliruisku ja ruuvimeisseli " tehtaiksi ;)  Mitään ihan oikeita tehtaita ne eivät ole...kokoonpano halleja. 

Moni haluaa nähdä nykyajassa paljon samoja piirteitä, kuin 1930 luvulla ja epäilee , että politiikot ja raha-pankki-upporikkaat pelaavat yhteen, siihen päälle vielä lehdistö ja muu tiedoitus media, koska heidän omistus on myös rikkaiden käsissä.  Tästä johtuu tilanne, ettei lehdistö pure ja kritisoi maan hallitusta tai isoja yrityksiä, vaan parenminkin on niiden kanssa symbioosissa. 

Kuka oli häviäjä, kuka sai luutaa? Aina kansa oli se, jonka asiat eivät parantuneet niin paljoa, että iso juhla olisi tarpeen. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.


Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 96 vrk 10 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

22,70 € Sulkeutuu 96 vrk 10 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.