Kuvaus

Hakaristi-Saksa ja heidän SA miehet olivat kuuluisia fyysisestä hyvästä kunnostaan ja miehet pitivät sitä yllä keskinäisillä isoilla ja hauskoilla kisa kilpailuilla. Oikeastaan kyseessä oli aivan oma organisaatio nimeltään Kansallisosialistinen Liitto Voimistelulle. Liitto oli jo vanha, kun Hakaristi puolue eli Nazit saivat vallan vapailla vaaleilla, vuonna 1933. He aloittivat kuitenkin koko urheiluliiton muovaamisen ja jokainen vastapuolueen liitto sulautettiin "harmooniseksi ". Varsinkin kommunisteja ja heidän urheilu liittoja ei hyväksytty mukaan  . Järjestö oli lyhenteeltään DRA ja sen johtoon pantiin pian....kuinkas muuten....kun SA mies. 

Mikään kyläpiirin touhu ei ollut kyseessä, vaan urheilu sport käsitti kaikki urheilu muodot aina kanootti kisoihin asti....hevosurheilu ratsastus oli vahvasti esillä. Sport liiton koosta saa käsityksen, kun katsoo heidän jäsenmääräänsä, vuonna 1937 se oli 3,5 miljoonaa, eli enmmän kuin koko Suomen silloinen asukasluku !  Heistä oli tehokkaita ja urheilullisia naisia noin puoli miljoonaa, joten jos siellä sai kisa palkintoja, piti olla todella hyvä ! 

Hakaristi puolueen johto noudatti monessa asiassa vanhan Rooman Imperium ideoita, heidän pääajatus oli puolueen hallinnassa vanha yli 2000 vuotta vanha Roomalaisten viisaus: Divide et Impera. ( = " Hajoita  ja hallitse ")    , millä tarkoitettiin, että kaikkialla jaettiin alueet pienemmiksi ja annettiin toisille etuja, toisille taas haittoja, siten luotiin pientä eripuraa ympärille ja samalla itse voitiin rauhassa helposti hallita heitä kaikkia. Samaa vanhaa ideaa käytetään yhä tänään poliittisessa maailmassa, luodaan eripuraa valtioiden ja kansojen välille  ja  luodaan kansalle tyhjästä äkkiä vihollisia, jotta alaiset pysyvät rauhallisina. Kermana vielä kaiken päälle on se, että voidaan myydä aseita ja sotakalustoa näille "uhanalaisille " pelonsekaisille maille, kyllä ihmiset uskoo ihan mitä vaan ;)

Toinen Rooman Imperium idea oli antaa kansalle leipää  ja sirkushuveja, jälkinmäiseen kategoriaan kuului mm. näyttävät komeat isot urheilu tapahtumat. 

Tässä on nyt DRA liiton vuoden 1939 urheilu kisan palkinto miehille juoksusta 400 m. Voittaja sai kunniakirjan tapaisen , koko taitettuna 15x11cm ja kun sen avaa, on vasenmalla puolen kuparinen  (pronssin värinen ) tammenlehti (pituus 75mm) ja sen alla sinetti , jonka päällä on SPORT LIITON kotka ja hakaristi merkki kohopainona.  Sama symbooli on kannen päällä. Kunniakirjaa kiertää punavalkea nauha. 100% aito ja nyt on ikää 84 vuotta....Joskus käytetään lyhennettä NSRL.

MIL10MI101  SPORT SA Kunniakirja ja mitali urheilu kilpailussa. Pidä tallessa, näitä on lähinnä vain keräilijöillä. Kun aikaa kuluu, niitä tuhoutuu ja katoaa koko ajan, säilytä ! Arvo? Vaikea vastata, sillä se muuttuu koko ajan, kuin osakepörssi, mutta itse olen nähnyt usein yli 50 Eur pyyntöjä....vielä 15 rauhan vuotta lisää ja arvo voi olla korkea! Myyn omaa kokoelmaani pois, mutta pikkuhiljaaa... en osta mitään, älä tarjoa ! Haluan päästä eroon... 

Mitä ne Hakaristi ajan SA miehet oikein olivat ? He olivat ruskeassa paidassa ja housuissa olevia aseettomia järjestysmiehiä. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 


Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

29,90 €
Sulkeutuu 39 vrk 23 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

29,90 € Sulkeutuu 39 vrk 23 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.