Kuvaus

Kymmenen riivinrautaa on vuonna 2002 valmistunut elokuva.Ohjaus Ere Kokkonen. Perustuu Arto Paasilinnan samannimiseen romaaniin vuodelta 2001.

Säästät toimituskuluissa jos ostat useamman kerralla.
Ärrä-paketin hinta on 5,50€ ja pakettiin mahtuu 14 kpl DVD-elokuvaa
Ärrä-pakettin koko on 30cmx20cmx10cm

ARTO PAASILINNA on Suomen luetuimpia ja filmatuimpia kirjailijoita. Jäniksen vuoden veroista toista kestosuosikkia hänen kirjoistaan ei toistaiseksi ole tehty, mutta Ere Kokkosen Paasilinna-filmatisoinnit ovat olleet myöhäiskeski-ikäisen kansanosan ainoita äänitorvia kotimaisilla valkokankailla.

Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä ja Hurmaava joukkoitsemurha valmistuivat vuosina 1996 ja 2000. Vuonna 2001 julkaistuun romaaniin Kymmenen riivinrautaa perustuva uutuus on näiden herrojen kolmesta yhteistyöstä laatuisin.

 

Nousukasmaisista kulisseista ja teollisuusneuvoksen tittelistä huolimatta Rauno Rämekorpi on ihmisten – ja naisten – kanssa hyvin toimeen tuleva, kansanomainen mies. Ainakin juovuksissa, sillä selvänä häntä ei tämän elokuvan aikana nähdä.

Rämekorven odysseia käynnistyy syntymäpäivävastaanoton päätteeksi, kun vaimo lähettää hänet viemään lemuavat onnittelukukat kaatopaikalle ja ryhtyy itse parantelemaan alkavaa migreeniään. Mies jää sille tielle useaksi päiväksi, sillä matkasta tulee aimo synttärilahja. Ukko kelpaa naiselle kuin naiselle, yhdelle toisensa jälkeen.

Kokkosen elokuva toimii, koska Rämekorven suosioon voi uskoa. Naiset, jotka hän kohtaa, ovat enimmäkseen reiluja ja elämää nähneitä.

Rämekorpi taas on sen verran hyvä supliikkimies, että alkuun päästään. Lisäksi hänellä on tuomisina kukkia ja samppanjaa. Ja onhan hän sentään antelias ja suurpiirteinen tehtaanjohtaja. Ja esittäähän häntä sentään Esko Salminen.

Salminen on näytellyt elokuvissa 1950-luvun lopusta lähtien, mutta hän on harvoin ollut näin rento ja mehevä. Toki Rämekorven realismilla silattu populismi on hyvin suuhun sopivaa, ja vastanäyttelijöinä hänellä on monia loistavia naisia, sellaisia kuin Rea Mauranen, Tea Ista, Kristiina Elstelä ja Susanna Haavisto.

Näyttelijät

    Esko Salminen – Rauno Rämekorpi
    Santeri Kinnunen – Seppo Sorjonen
    Kari Väänänen – Heikki Korkkalainen
    Veera Degerholm – Eveliina Mäki
    Kristiina Elstelä – Sonja Autere
    Petra Frey – Annikki Rämekorpi
    Susanna Haavisto – Saara Lampinen
    Susanna Mikkonen – Seppo Sorjosen vaimo
    Tea Ista – Ulla-Maija Lindholm
    Rea Mauranen – Irja Hukkanen
    Rinna Paatso – Tarja Salokorpi
    Aino Seppo – Kirsti Korkkalainen
    Anu Sinisalo – Eila Huhtavesi
    Kirsi Ylijoki – Tuula Virtanen
    Anja Pohjola – Kätilö
    Taisto Oksanen – Lääkäri
    Anna-Maija Kokkonen – Ystävätär

Levyssä muuta naarmu ei haittaa käyttöä

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

2 €
Sulkeutuu 53 vrk 1 h 33 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

2 € Sulkeutuu 53 vrk 1 h 33 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.