Kuvaus

    "Peltinen sotilaskaappi on täynnä siististi taiteltuja vaatteita. Petersin kaappi on esimerkillinen, mutta viereistä alokasta lyödään ja potkitaan. Korpraali huutaa, ettei kaappi kelpaa. Koko tupa komennetaan rangaistukseksi työhön. Kaksi tuntia miehet konttaavat ja jynssäävät puhtaaksi putipuhdasta lattiaa. Ympäriltä kuuluu purnausta ja kiroilua, mutta legioonalainen Peters puristaa toisessa kädessään legioonan lauluvihkoa. Hän mumisee pyörittäessään toisella kädellään puunausharjaa. Mies pänttää päähänsä sanoja: Peters haluaa olla legioonalaisista parhain, vaikka ei osaa käytännöllisesti katsoen sanaakaan ranskaa.
    120 päivää legioonalaiseksi – Miten Pietiläisestä tehtiin Peters on kuvaus muukalaislegioonan alokasajan raskaasta muutosprosessista, jossa ihmisestä muokataan ensin tottelevainen alokas ja sitten taitava taistelija. Kirja kuvaa Kyösti Pietiläisen mielenliikkeitä ja tuntemuksia legioonan koulutusajan piinaavan pikkutarkoissa ase-, kunto- ja taisteluharjoituksissa.
    Kyösti Pietiläinen (s. 1945 Kotkassa), sekatyömies, satamajätkä ja tukinuittaja, vietti kuusi vuotta merimiehenä ja yli 28 vuotta Ranskan muukalaislegioonassa. Asuu nykyisin Etiopiassa, Addis Abebassa.
    Petri Pietiläinen (s. 1966 Karhulassa) on filosofian lisensiaatti, toimittaja ja työskentelee tällä hetkellä Kaakkois-Suomen kirjallisuuden läänintaiteilijana. Kyöstin sisarenpoika. Aikaisemmin on ilmestynyt suuren suosion saanut Legioonalainen Peters, Suomalaisen palkkasoturin muistelmat

107

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 111 vrk 14 h 34 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 111 vrk 14 h 34 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.