Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hienokuntoinen ( K4 ) sidos , kansipaperit , 2. painos
Nimeke:Todellisuus ja harhat : Kannaksen taistelut ja suomalaisten joukkojen tila talvisodan lopussa 1940 / Lasse Laaksonen.
Ulkoasu:574 sivua, [48] kuvas. : kuvitettu , karttoja
1. painos 1999 oli Laaksosen väitöskirja ( vastaväittäjä Martti Turtola sanoi: " Pidän tätä lopputulosta ( tutkimusta ) suurena saavutuksena " )

Myyntipuheita :
"
Mikä oli talvisodan päättyessä taistelevan armeijan tila? Olisiko taistelua voitu jatkaa eikä taipua koviin rauhanehtoihin? Talvisodan päättymiseen liittyy monenlaisia näkemyksiä: joidenkin mielestä armeija oli niin loppuun ajettu, ettei sodan jatkaminen tullut kysymykseenkään, joidenkin mielestä tuleva kelirikkokausi olisi tuonut helpotusta ja sotaa olisi voitu jatkaa, joidenkin käsityksen mukaan sota lopetettiin, koska Saksa antoi lupauksen menetettyjen maan-alueiden palauttamisesta seuraavan, lähinäköpiirissä olevan Venäjän sodan myötä.

Talvisota on suomalaisille "pyhä sota", joka merkitsee myös sitä, että uusien käsitysten hyväksyminen tapahtumien kulusta on varsin vaikeaa. Lasse Laaksonen on siis tarttunut mielenkiintoiseen aiheeseen . Filosofian tohtori, dosentti Lasse Laaksonen on ensimmäinen talvisodan Kannaksen lopputilanteen perusteellisesti arvioinut tutkija. Pyrkimyksenä oli selvittää olisiko suomalaisilla ollut realistisia mahdollisuuksia jatkaa sodankäyntiä. Jo heti sotien jälkeen ylin johto ja rintamajoukkojen komentajat esittivät asiasta monen kirjavia arvioita. Laaksonen on tarkastellut eri joukko-osastojen tilannetta ja omaa näkemystä taistelujen jatkamisesta, kriittisen tarkastelun alle joutuvat myös mm. tiedonvälityksen kulku, korkeimpien upseerien tilannearvioinnit, henkilösuhteet ja paineensietokyky.

Laaksosen kirja on itse asiassa hänen tohtorin väitöskirjansa, jota jo väitösvuona 1999 pidettiin osin jopa uraauurtavana ja selkeästi uutta tietoa antavana. Kirja on säilyttänyt tuoreutensa ja on talvisotakirjallisuuden joukossa huomattavan tärkeä teos.
"
lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät

Kuntoluokitus: (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)

Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Fennica-tiedot alla :

Tekijä:Laaksonen, Lasse, (1).
Nimeke:Todellisuus ja harhat : Kannaksen taistelut ja suomalaisten joukkojen tila talvisodan lopussa 1940 / Lasse Laaksonen.
Kieli:suomi
Painos:[2. p.].
Julkaistu:Helsingissä : Gummerus : Ajatus, 2005
Painettu/Valmistettu: (Jyväskylä : Gummerus)
Ulkoasu:574 s., [48] kuvas. : kuv., kartt. ; 22 cm.
Huomautus:Irtopäällys
Tiivistelmän kieli: eng
ISBN:951-20-6911-3 (sid.)
Asiasana:talvisota (ysa)
taistelut (ysa)
sotatoimet (ysa)
sotahistoria (ysa)
1939-1940 (ysa)
Maantieteellinen asiasana:Suomi
UDK-luokitus:355/359
948.0
Muita luokituksia:92.73 (ykl)
Tiivistelmä:Abstract: Reality and illusions : the battles of the Karelian Isthmus and the condition of the Finnish troops at the end of the Winter War in 1940.
Muut nimekkeet:Kannaksen taistelut ja suomalaisten joukkojen tila talvisodan lopussa 1940.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

30 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 19.11.2019 20:02
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.