Kuvaus

Suomiprintti.

Larry Flynt – Minulla on oikeus (The People vs. Larry Flynt) on Miloš Formanin ohjaama kanadalais-yhdysvaltalainen elämäkertaelokuva Hustler-miestenlehden perustajasta Larry Flyntistä. Häntä elokuvassa esittää Woody Harrelson, ja muissa pääosissa ovat Courtney Love ja Edward Norton. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Scott Alexander ja Larry Karaszewski. Tarina kattaa noin 35 vuotta Flyntin elämästä, alkaen köyhästä lapsuudesta Kentuckyn maaseudulla ja huipentuen sananvapaudesta käytyyn oikeudenkäyntiin baptistipastori Jerry Falwellia vastaan.

Sex. Drugs. And rock`n`roll. Pornokuningas Larry Flynt elää täysillä. Hän pyörittää muutamaa stripteaseklubia 70-luvun alkupuolella, mutta laajentaa pian toimintaansa ja aloittaa rohkean Hustler-lehden kustantamisen. Hustler on rivo ja roisi, tyylikkään Playboyn vastakohta. Juuri siksi lehdestä tulee hävyttömän suosittu. Ja juuri siksi konservatiiviset piirit hyökkäävät lehteä ja sen perustajaa vastaan. Larry Flynt on koulujakäymätön punaniska, mutta hän ei ole luuseri. Mies päättää taistella sananvapautensa puolesta vastustajanaan Amerikan Yhdysvallat.

Rooleissa

 Woody Harrelson … Larry Flynt  

 Courtney Love … Althea Leasure  

 Edward Norton … Isaacman  

 Brett Harrelson … Jimmy Flynt  

 Donna Hanover … Ruth Carter Stapleton  

Vastaanotto

Larry Flynt – Minulla on oikeus palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla Kultaisella karhulla. Harrelson ja Forman saivat elokuvasta Oscar-ehdokkuudet miespääosasta ja ohjauksesta. Golden Globe -gaalassa elokuva palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta ja parhaasta ohjauksesta, minkä lisäksi Harrelson ja Love olivat sarjoissaan ehdokkaina.

The New York Timesin kriitikot valitsivat elokuvan vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta maailmassa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 64 vrk 16 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 64 vrk 16 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.