Kuvaus

Saksalaisten leireistä Suomessa ei ole tehty tutkimusta ennen kuin Lars Westerlund tarttui aiheeseen. Saksalaisilla oli jatkosodan aikana Suomessa ja Neuvostoliitolta vallatuilla alueilla satakunta vankileiriä. Petsamon, Sallan ja Kiestingin rintamilla saksalaiset ottivat vuosina 1941-44 noin 9 000 neuvostosotavankia. Lisäksi he toivat keväästä 1942 lähtien yli 20 000 muuta neuvostosotavankia Suomeen erilaisiin rakennus- ja hakkuutöihin. Kirja valaisee vankien vaikeita vaiheita ja karmeitakin kohtaloita.Kirjassa kerrotaan mm. kuinka saksalainen Waffen-SS:n kenraalimajuri Kleinheisterkamp hirtätti lokakuussa 1942 Kiestingissä suomalaistaustaisen neuvostosotavangin Jukka Poralin. Saksalaiset tekivät usein kauppoja suomalaisperäisillä sotavangeilla saadakseen vaihdossa mm. baltialais-, kaukasialais- ja saksalaisperäisiä vankeja. Poralia ei kuitenkaan vaihdettu, jolloin Porali karkasi, astui miinaan ja joutui uudelleen vangiksi. Kun Porali tuotiin takaisin, toimitti Kleinheisterkamp hänet oitis hirttopuuhun. Ensimmäistä kertaa kerrotaan myös saksalaisten omien rangaistusvankien oloista Suomessa. Kesäkuussa 1942 saksalaiset toivat Suomeen kolme leirillistä rangaistusvankeja, joista kolmasosa kuoli puolessa vuodessa.

1, p. 2008, Tammi, 386 s. Kovakantinen kirja kansineen on  mielelstäni todlela hyväkuntoinen. Valitettavasti kirjan kansipaperit puuttuvat.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 55 vrk 9 h 55 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 55 vrk 9 h 55 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.