Kuvaus

Kannaksen taistelut ja suomalaisten joukkojen tila 1940

Talvisota oli suomalaisille "pyhä sota". Erityisesti sen viimeisiin vaiheisiin liittyy paljon myyttisyyttä, ristiriitaisuuksia, selvittämätöntä. Raskaista taisteluista huolimatta rauhan solmiminen 13.3.1940 otettiin vastaan sekavin tuntein. Näkemykset armeijan suorituskyvystä strategisesti tärkeimmällä suunnalla, Karjalan kannaksella, sodan päättymishetkellä vaihtelevat rajusti. Ylin johto ja rintamajoukkojen komentajat esittävät asiasta monenkirjavia arvioita. Mikä oli armeijan tila rauhan tullessa? Olisiko sotaa kyetty jatkamaan? Aiheesta on käyty menneinä vuosikymmeninä kiivaita väittelyitä niin puolustusvoimissa kuin kansalaistenkin keskuudessa. Päätelmät ovat olleet varsin tunnepitoisia.

Filosofi an tohtori, dosentti Lasse Laaksonen on ensimmäinen talvisodan Kannaksen lopputilannetta perusteellisesti arvioinut tutkija. Hän on tarkastellut myös kriittisesti tiedonvälityksen kulkua, korkeimpien upseerien tilannearviointeja, henkilösuhteita ja paineensietokykyä. Aiemmin nämä aiheet on sivuutettu liian arkaluontoisina ja talvisodan hengen vastaisina. 

1. p. 1999, Yliopistopaino, 394 s. + liiteet, Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni hyväkuntoinen. Nimiösivun pieni repeämä on korjattu siististi.

Postimakaut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

24 €
tai
Sulkeutuu 99 vrk 1 h 39 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

24 € Sulkeutuu 99 vrk 1 h 39 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.