Kuvaus

  • Suomisen Olli rakastuu, 1944
  • Isäpappa ja keltanokka, 1950
  • Pyhä perhe, 1976
  • Maailman paras, 1980

Lasse Pöysti on voittanut viidesti Jussi-palkinnon ja hänet palkittiin 2010 Betoni-Jussilla merkittävästä elämäntyöstä elokuvan parissa. Tälle kokoelmalla on elokuvia hänen monipuoliselta ja pitkältä uralta alkaen hänen läpimurtoroolistaan Suomisen Ollina.

Suomisen Olli rakastuu, 1944

Teini-ikäinen Suomisen Olli (Lasse Pöysti) rakastuu ensimmäistä kertaa ""vakavasti"". Ja kahteen tyttöön samalla kertaa! Ollin koko elämä järkkyy, eikä mikään ole enää niin kuin ennen. Mutta omalla reippaalla tavallaan Olli selvittää asiat tyttöjen, isänsä ja itsensä kanssa, ja selviytyy kommellusten kautta voittoon.

Isäpappa ja keltanokka, 1950

Tammelan perheen isä on äksy ja temperamenttinen. Hänen suurin intohimo kohdistuu harvinaisiin akvaariokaloihin. Kotiapulaiset ja lapset saavat tyytyä komenteluun, joka vain pahenee kun tohtori sairastuu ja joutuu vuoteenomaksi. Lasten mielestä leskeksi jäänyt isä kaipaa elämänmuutosta. Lapset suostuttelevat viehättävän lääkäri Annikki Salmen hoitamaan isäänsä kotiapulaisena esiintyen, koska isä ei halua ottaa vastaan lääkäreitä.

Pyhä perhe, 1976 Lasse Pöysti - Paras Miespääosa Jussi 1977

Lasse Pöysti näyttelee elokuvassa erittäin vaikeasti alkoholisoitunutta perheenisää, joka yrittää päästä irti viinasta. Birgitta Ulfsson on omaan elämäänsä turhautunut perheenäiti, joka ei jaksa tukea miestään. Kun mies palaa raitistuneena kotiin, hänen juomisputkien aikana kehittämänsä valheiden verkosto alkaa romahtaa. Raittius ei välttämättä ole juuri sitä, mitä perhe mielessään kuvitteli.

Maailman paras, 1986 Lasse Pöysti - Paras miespääosa Jussi 1987

Paavo Nurmi on yksi yleisurheilun suurimmista legendoista, joka on monien mielestä edelleen maailman kautta aikojen paras urheilija. Maailman paras kertoo Paavo Nurmen matkasta juhlituksi olympiavoittajaksi ja lopulta juroksi isännöitsijäksi. Iäkästä Paavo Nurmea näyttelee Lasse Pöysti, joka voitti roolistaan parhaan miespääosan Jussi-palkinnon. Nuoren Nurmen roolissa nähdään Carl-Kristian Rundman.

 

42

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
4 €
Sulkeutuu 10 vrk 18 h 54 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 4 € Sulkeutuu 10 vrk 18 h 54 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.