Kuvaus

Vallilan pataljoona, pääasiallisesti helsinkiläisistä  miehistä koottu yksikkö, joka taisteli jatkosodassa Karjalan ja Maaselän kannaksilla, oli kuuluisimpia Suomen armeijan pataljoonia toisessa maailmansodassa. 

Osittain pataljoonan maine perustui ehkä sen miehistöaineksen pääkaupunkilaisuuteen, osittain sen käymiin ankariin taisteluihin ja suuriin miehistötappioihin, osittain taas sen komentajaan S.O. Lindgreniin, joka oli koko armeijan värikkäimpia ja merkillisimpiä soturihahmoja.

Lauri Kotiniemi,joka toimi Vallilan pataljoonassa joukkueenjohtajana, on koonnut muistikuvistaan erittäin vaikuttavan sotakirjan. Siinä ei sen enempää kaunistellakaan kuvaa sodasta ja tappamisesta sellaisena kuin se syöpyy vähitellen, tapaus tapaukselta, nuoren ja kaikkea muuta kuin sotahullun vänrikin tajuntaan. Muistikuvia Vallilan pataljoonasta on rehellsimpiä ja suoraselkäisimpiä kuvauksia, mitä jatkosodastamme on kirjoitettu.

1. p. 1987, WSOY, 263 s . Kovakantinen kirja kansipapereineen olisi muuten  todella hyväkuntoinen, mutta etuaukeaman oikeanpuolinen tyhjä sivu on poistettu omisteen takia.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 30 vrk 8 h 25 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 30 vrk 8 h 25 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.