Kuvaus

Jälkiruokalautanen kakkulautanen posliini lautanen aito vanha upea Jugend tyyli reunakoriste. Kakkulautanen, hieno huippu laatua. 

Posliinilautanen on ihan ehjä ja kaunis esine jostain vuodelta 1910-1926, sillä vuonna 1926 tehdas meni konkurssiin ja sen jälkeen ei ikinä tehty lautasia tällä tavara merkillä, logolla.  Tämän kohteen ikä on siis 100% varma asia. Lautanen tai lautaset ovat olleet jo mummoni käytössä, tarkempaa en osaa ikää sanoa. 

Tämä original Fraureuth lautanen on halkaisijaltaan 165mm ja ohutta hyvin lujaa ja kaunista aitoa posliinia. Paino 167g

Käsityötä arvostettiin korkealle ja oli ammatti ylpeyttä; reunakoristeen maalaaja ja kiinnittäjä (uunissa palaa kiinni) on merkannut taakse pienen numerosarjan, kuka teki ja koska, ehkä valmistettu jo vuonna 1890 ? 

Huomaa, lautasen pinnassa on reunoissa kevyt päivänkakkaran lehtikuvio, mikä juuri ja juuri eroittuu.

Minulla on näitä samanlaisia yhteensä 3kpl,  voi ostaa vain 1 kpl tai useampia samaan hintaan.

Laatu on käsite, minkä muodostat kun pidät tätä kädessäsi. 

A10AG301 Posliinilautanen upea antiikki Fraureuth . Kohde on Löbau , Saksa

Halpa talousposliini ja halvempi posliinilaatu on usein paksuhkoa ja huokoisempaa materiaalia. Luja ohut ja kirkas kaunis posliini tavara on laadukasta ja hinnan kiroissa. Juuri siksi sitä on markkinoilla vähän. 

Mikä tehdas oli oikeastaan Fraureuth posliinitehdas Saksassa? Se perustettiin joskus 1890 paikkeilla ja käytti tälläistä merkkiä, logoa, kuin lautasen pohjassa on. Paikkakunta oli ILMENAU, Thüringen osavaltiossa. Perustajat olivat nimeltään Römer ja Foedisch. Tehdas työllisti kulta aikana jopa yli 400 ihmistä, kaunista posliini tavaraa meni maailmalle. Vuonna 1926 tuli syvä lama, jonka johdosta maan työttömyys kasvoi ennätyslukemiin ja kallista posliinia ostettiin hyvin vähän.

Maailman laman syynä oli monet pankkimaailman ikävät härskit temput USA:ssa ja Lontoossa, sekä Saksan sisällä oli suuri työttömyys, joka johtui siitä, että 1. Maailmansota tehtiin rauhanehdoilla, jotka olivat raukkamaisen kostonhaluisia Saksalle ja  se vaati Saksaa lopettamaan monia teollisuus alojaan. ( Kansaa tehtaista pihalle---mieliala ja "maaperä" oli kuin mustaa muhkeaa multaa Nazi aatteen ja Hakaristi aikakauden näyttämölle tulolle. Masennus tyytymättömyys köyhyys ja stressi valmistivat hyvää ainesta Hitler valtaan tulolle ) Joidenkin mielestä pitäisi sanoa, että 2.Maailmansota oli jatkosota 1.Maailmansodalle, joka jätti koko Euroopan outoon tilaan...... syyllisinä pidetaan ennenkaikkea Ranskaa, Britanniaa ja USA;ta.....Neuvostoliitto puuhaili omien sisäisten asioiden parissa. 

Fraureuth tehdas joutui vuonna 1926 murheen murtamana sulkemaan ovensa ja siihen loppui tehtaan ja tuotemerkin tarina. Se tarkoittaa nykyään sinulle, että on aito antiikki esine.  Fraureuth on pala historiaa, joka tuo kyyneleet silmiin, he elivät vaikeita aikoja. 

Kun Fraureuth tehdas lopetti, sen muotteja ja malleja  osti Bauschen posliinitehdas,  Weiden paikkakunnalta,    Fraureuth tehtaan muotteja ja valmisti pari vuosikymmentä samoja lautasia markkinoille. Vaikka lautanen on aika tarkka kopio , niin niissä on eroja.  Niitä on myös minulla huutonetissä.

Entäs kun  satut omistamaan vanhan Arabia Finlandija lautasia? Suomi oli köyhä maa ja kansa, meille valmistettiin fajanssi materiaalista talousposliinia,aito posliini olisi ollut liian kallista....tämä on kunnon laatua, aito posliini!

postimaksu on 1kpl, useampien paino vaikuttaa postimaksun suuruuteen
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 55 vrk 4 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3,50 € Sulkeutuu 55 vrk 4 h 1 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.