Kuvaus

Muutoksesta on tullut pysyvä olotila. Se edellyttää kaikilta yksilöiltä ja organisaatioilta jatkuvaa sopeutumista ja uudistumista - elinikäistä oppimista. Kilpailuedun saavuttaminen ja pitäminen vaatii, että organisaatio oppii nopeammin kuin kilpailijansa.

Kirjassa kerrotaan, mitä jatkuva oppiminen merkitsee sekä yksilöille että organisaatioille. Siinä esitellään myös elinikäisen oppimisen ja oppivan organisaation mallit sekä käsitellään, miten yksilöiden kouluttautuminen järjestetään niin, että se tukee yrityksen ja organisaation kilpailukykyä ja luo samalla kullekin yksilölle työmahdollisuuksia.

Tutkiessaan oppivia organisaatioita Leena-Maija Otala havaitsi, että yhteistä tämän päivän menestyville yrityksille on hallittu muutosprosessi, yksilöiden arvostus ja jatkuvan oppimisen korostaminen. Oppivaa organisaatiota havainnollistetaan kirjassa myös case-esimerkeillä.

Kirjan uudistetussa painoksessa tietoja on päivitetty ja mukaan on otettu uusia esimerkkitapauksia. Niiden myötä osoitetaan, että oppimisvaatimus ei rajoitu työyhteisöihin, vaan oppiminen on yhtä lailla kilpailukeino myös kaupungeille, valtioille ja muille maantieteellisille yhteisöille. Tulevaisuudessa kukaan ei voi olla kohtaamatta elinikäisen oppimisen haastetta.

Asiasanat: organisaatiot muutos oppiminen elinikäinen-oppiminen kehittäminen osaaminen jatkuva-koulutus työntekijät henkilöstökoulutus yritykset kilpailukyky oppiva-organisaatio

3. uudistettu p. 2000, WSOY, 338 s. Kovakantinen kirja kansipapereineen on mielestäni vieläkin todella hyväkuntoinen. Tosin etuaukeamalla on pieni omiste.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 16 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 2 vrk 16 h 11 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.