Kuvaus

Espanjassa alkoi sisällissota kun murhattiin konservatiivinen Mr. Sotelo 13.7.1936 ja vaaleilla oli valta menossa sosialisti-kommunisteille.    Tästä ei Espanjan  kuningashuone ja maan upporikkaat  sekä kirkko pitänyt ollenkaan, vasenmisto huligaanit tulevat hyppimään silmille?   Katalonia ja Baskit olivat täynnä tätä Monarkkia vastustus aatetta henkeen ja vereen. Silloin lensi Mr. " Franco "  heidän avuksi ja kenraali Franco alkoi koota nationalistisia isänmaallisia kunnon patriootteja kasaan , heitä noudettiin aina Marokosta asti. Espanja oli kokonaan menossa kohti kommunismia ja monet ulkomaat olivat  avoimesti "punaisten" puolella.....juu, hyvä se on....huusivat nämä monet  vieraat ulkomaat ....he oikein huusivat  kuorossa: " Bueno!"  Tuleeko meille Neuvostoliitto numero 2, eli Espanja? 

Tästä kehityksestä ei pidetty ihan kaikissa maissa ja Italian  Mr. Mussolini sanoi, me tulemme auttamaan. Samoin Hakaristi-Saksan johtaja Hitler sanoi, lähetämme Luftwaffe koneita ja miehiä Espanjaan kuninkaallisten avuksi. 

Hakaristi-Saksan Luftwaffe osasto oli nimeltään CONDOR, joka on yhä nykyään synonyyni tälle operaatiolle. Mutta Franco ei ollut mikään helppo rahalla ostettu poliittinen mätämuna ja hän vaati avun antajilta joitakin ehtoja mm. Saksan lentokoneissa ja uniformuissa ei saanut olla muita tunnuksia, kuin Francon Nationalisti armeijan tunnuksia.  Condor koneet, usein  se oli Stuka  syöksypommittaja lentokone , ne saivat  uudet kansallisuustunnukset jne..Saksan mustat palkkiristi tunnukset ylimaalattiin ja Espanjan " Franco " tunnukset tilalle, Espanja on tiukka valtio. Espanjan lipun värit punainen ja keltainen=lipun värit symbolisoivat, tarkoittavat verta ja aurinkoa !

Lehden koko on 32x25cm ja erikoisnumero= Sonderheft !!! Sivuja 50, runsaasti kuvia !!!Tätä erikoisnumeroa on hyvin vähän tarjolla, liekö juuri sen pureva aihe syynä harvinaisuuteen? Normaali Adler lehti ei ole mikään suuri harvinaisuus, vain erikoisnumero, se tuplalehti

Kuvassa lentää CONDOR Laivueen kone Franco tunnuksin.  Espanjan punaisten sosialisti-kommunisten lentokoneita tuhottiin. Kuumat olosuhteet olivat hauskaa vaihtelua Saksan sotilas miehistölle ja heidän tunnukseksi tuli iso lierihattu , joka suojasi paahteelta. Samaa Saksan hattu ideaa käyttivät myöhemmin myös monien muiden  maiden sotilaat .  Koneen korjausta, lehden takakansi.

MIL22NV708 Lehti Luftwaffe Ilmavoimat lentokone erikoisnumero !!! Keräily kappale. Paino n. 180g MUISTA! Espanjaan lähtijät olivat kaikki vapaa-ehtoisia. 

Suomessa melko huonosti tunnettu sota? Osittain se johtui siitä, että Suomessa oli 18v aikaisemmin käyty vastaavanlainen raaka veljessota, jossa ammuttiin setiä ja murhattiin naapurin tätejä ja heidän lapsia , jos vain jollakin oli rohkeutta pukea ylleen jotain punaista, tai valkoista....kyllä raakuutta oli Suomessa ja ei kukaan Suomessa ihmettele  nykyajan ISIS ultra muslimien touhuja Syyriassa, Irakissa tai Jemenissä....suomalainen tavallinen rivi kansalainen osaa olla aivan tasan yhtä raaka ja julma, kuin moni terroristi. Suomessa herkkäsielu nainen kysyykin, oliko minun mieheni isä/iso-isä murhaamassa minun sukulaisia vuonna 1918? Mistä ihmeestä nousee Suomessa avoin viha ja raakuus, onko se merkki jostain? 

Moni Anglo-Saksi lähde antaa vähättelevän kuvan Espanjan tapahtumista, mutta kuolonuhrien määrä oli 600,000 ---800,000 ihmistä. Koska uhrit olivat sosialismia kannattavia, meidän lukumäärää ja kärsimyksiä vähätellään yhä, sekin on länsimaista vale ja fake news  propagandaa !

Ulkomaat mielellään morkkaavat Condor ryhmää erään Baskimaan pikkukaupungin pommituksesta, nimeltään  Guernica. Saksa itse kertoo, että määräys oli selvä ja se tuli Espanjalta: kaupungin  siltaa ei saa Stuka lentokone pommittaa rikki ja epäillään, että jossakin kaupungin  lähivarastossa oli punaisten kommunistien ja sosialistinen pommeja ja ne räjähtivät, itse lentokoneet eivät tehneet mitään "siviilimurhaa". Kahakassa tapahtui jätti räjähdys ja kuolonuhreja tuli paljon. Normaalia oli se, että syytettiin saksan lentäjiä, vaikka he olivat  ihan kelpo nuorukaisia. 

Espanjassa taisteli sosialistien ja kommunistien puolella monen länsimaan "sotureita " ja he olivat rakentamassa ideologia unelmamaata ja pettymys oli heille suuri.....kommunismi ja sosialisointi ei voittanutkaan, vaan Italian  ja Hakaristi-Saksan  avulla voittivat "valkoiset patriootti isänmaalliset kuninkaan Espanja "  miehet ....nationalisti ajatukset ja oman isänmaa tunne oli heille varma ja vankka ! He halusivat oman vapaan monarkkia valtion. 

Kohde on Löbau, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 75 vrk 4 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

36,60 € Sulkeutuu 75 vrk 4 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.