Kuvaus

Vuosina 1936--1945 painoi Saksan eräs iso tavaratalo jonkinlaisia myynti luetteloita asiakkaille, jotta he voisivat kotona  mukavasti harkita ostoksiaan. Koko 30x23cm ja sivuja on 16 kpl. Tavaratalo tarjoaa monenlaista, paljon vuoden 1938 uutta muotia . Myyntiluettelo. 

A29MZ901  Muoti ja muu esite vuodelta 1938 aito, ei ole mikään reprint. Aidosti 84 v vanha luettelo . 

Katso kansikuvaa, kuinka muodikas pari. Naisten alusvaatteissa oli nauhat ja klemmarit, joilla pidettiin sukat ylhäällä.    Piirretty mallinukke oli hoikka ja liivit olivat kireät, ne puristivat vartaloa kasaan ja siten  liivit tukivat  käsitystä hoikasta.    Oikea luonnonturkki kaulus ja hattu oli hieno ja arvostettu. Nuoret tytöt saivat harjoitella turkin kanssa.   

Miesten housut pysyivät ylhäällä henkseleillä. Vyö oli olemassa, mutta usein se kiristi liikaa ja aiheutti suolistovaivoja. Miehet käyttivät henkseleitä, housunkannattimia ja naiset sukankannattimia. Kun mentiin yöpuulle oli siinä riisuuntumista. 

Naisten alusvaatteet esiteltiin aina PIIRRETTYJEN naismallien päällä, ei kukaan nainen halunnut antaa itseään valokuvata vain alusvaatteisillaan, moraali oli tiukkaa !   

Naisten vaatteet olivat kauniita, niiden piti korostaa kantajansa kauneutta ja tuoda sitä esille.   Sexi ei sopinut kuvaan, jokainen tiesi kyllä, mitä parisuhteessa tapahtui ja miksi syntyi lapsia. Miehet tiesivät kyllä, mitä kätkeytyi naisten vaatetuksen alle ja miehet kyllä tiesivät, millaisia alusvaatteita naisilla on.... ei oltu typeriä, vaan moraali vaati kunnioitusta molemmin puolin...oltiin muka aivan tietämättömiä.

Luettelon kataloogin hinnat ovat RM= Reichs Mark joka oli valuuttana käytössä, kunnes DM= Deutsche Mark syrjäytti sen vuonna 1949. Rahan merkinnästä voit aina päätellä aikakautta, sillä RM merkintää oli mm. Hakaristi kaudella ja se päättyi kun sota oli loppu ja tilalle tuli uusi valuutta DM merkintä. Sitä kesti aina EUR valuutan tuloon asti. EUR= EURO. Saksaksi se sanotaan Oiro. 

MUOTI Elokuva näyttelijä lavaste rekvisiitta mainos alan ihminen kerää usein menneen ajan todisteita . AITO ! Säilytä tallessa, on aito todiste tuolta ajalta.     Luettelo pysyy "totuudessa " koko ajan, se ei taivu kunkin aikakauden poliittisten ja muotien, moraalien mukaan, vaan on aina sama.....sitä tulkitaan vaan eri tavoin.  Vuonna 1938 ei  Saksan kansalainen voinut uskoa mihinkään sodan vaaraan, sillä ei ymmärretty, millaisia isoja kuvioita maapallon isot rikkaat valtiot punoivat Saksan ympärille..... Saksa alkoi nousta vakavaksi talouskilpailijaksi, sillä heidän tekninen etevyys ja etumatka alkoi viedä kauppoja ja rahaa pois muilta valtioilta  ja ai ai ai, tästä ei pidetty.... Kun 1. Maailmansota oli Euroopassa päättynyt vuonna 1918 niin rauhanehdot olivat suuri vääryys Saksaa kohtaan, tästä ollaan nykyään kaikkialla samaa mieltä.   

Maailman talouselämän piti pyöriä Anglo-Saksien pillien mukaan, Britannia ja USA rikastuvat ....mutta tähän kiilasi jälleen Saksa ja tästä eivät rikkaat länsi-oligarhit pitäneet, loordi ja laardi miettivät keinoja .....kuinka Saksa saadaan pois kuvioista. Saksan johdossa oli ulkopolitiikan typerys, nuoori taidesielu Hitler, häntä voi olla helppo jallitaa? 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 105 vrk 15 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,80 € Sulkeutuu 105 vrk 15 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.