Kuvaus

Kukapa meistä ei tuntisi ja moni on myös käynyt paikan päällä katsomassa Sveitsin Luzern kaupungissa olevaa komeaa monumenttia, leijona patsasta. Sitä käy vuosittain katsomassa noin 1,4 miljoonaa turistia, paljon myös suomalaisia. 

Patsas puhuttaa ennenkaikkea sotilas armeija puolustuslaitos, turvallisuus, security  alan ihmisiä. Tietenkin joukossa on ihan tavallisia turisteja, mutta esim. Suomesta on usein juuri armeija sotilas poliisi ase ja metsästäjä  , turvallisuus alan ihminen se, joka haluaa juuri tämän nähdä.

Tässä on kaupan tyrkyllä vanha n. 100 vuotta  vanha  figuuri. Tarkka ikä tuntematon, mutta useinmat arvelivat , että on varmasti noin 100 v vanha.  ( Nuorin ikä arvio, minkä kuulin, eli yli 80v vanha, vanhin sanoi, valmistettu vuonna 1899-1901.  Pistetään arvio noin 100 vuotta, sillä se osuu aika lähelle oikeaa ! Minulle on ihan samantekevää, onko ikä 90 vuotta tai 120 vuotta, hyvin vanha figuuri kuitenkin on varmasti.
Figuuri on 19 cm pitkä, 8,5 cm korkea ja vanhaa kovaa  kuivaa  tammipuuta, paino 340 g.
Oikeassa luonnossa Luzern Sveitsi kalliioon on  hakattu lause:
Helvetiorum Fidel ac Virtuti : suomeksi jotakuin näin latinasta: Sveitsiläinen uskollisuus ja urhoollisuus.
MIL08MA401a   Leijona tammipuu  figuuri vanha antiikki esine komea sotilas army ase armeija puolustusvoimat sota militaria military muisto turvallisuus Bodyguard  sotilas.  Kohde on Hampurissa, Saksa

Nato sotaliiton jäsen  ei Sveitsi missään nimessä ole, eikä taatusti tule olemaan ! Sveitsille on tärkeää säilyttää oma puolueeton koskemattomuus, se on korkean arvon ja moraalin kansan hyve. Toki nyt nurisee Sveitsin pankkimaailma, että monia arvokkaita ja yleviä periaatteita on painettu likaiseen kuramaahan, koska Amerikka  USA  on vaatinut joitakin pankkitalletusten tietoja. 
Kohdetta syventävää asiaa omasta päästäni:
Leijona symbolisoi sveitsiläistä suojakaartia Ranskan kuningasta puolustamassa Ranskan vallankumouksen aikana. Sveitsin suojakaarti puolusti RANSKAN kuningasta,  räyhäävää väkivalloin kuninkaanlinnaan pyrkivää väkijoukkoa vastaan.
Ranskalaiset olivat raivona ja aivan mielipuolisen raivokkaana he halusivat saada oman Kuninkaansa  käsiinsä. Sveitsin kaarti (sotilas) oli taas palkattu puolustamaan Ranskan kuningasta ja he täyttivät velvollisuutensa, saaden suurinmaksi osaksi surmansa. Surmansa sai kaikkiaan 760 nuorta Sveitsin miestä.....Tämä kaikki tapahtui vuonna 1792 !
Tätä uskollisuutta kuolemaan asti symbolisoi luonnossa suoraan kiviseinämään hakattu patsas, se valmistui vuonna 1821 ja on yhä, eräs merkittävin nähtävyys , turistikohde koko Euroopassa (kuten useinmat toki tiesivätkin).
Yli luonnollisen kokoinen suuri leijona makaa kuolleena (seiväs läpi) nojaten päällään Sveitsin ja Ranskan kilpiin ja aseisiinsa. Kallioseinämän ja katsojien välissä on pieni lampi, käy katsomassa tätä turisti nähtävyyttä, upea. Itse olen vain kaksi kertaa  vieraillut paikalla.Kuvia saa pyytämällä. 

Normaali sveitsiläinen pitää omaa isänmaataan paljon parempana maana, kuin mitään muuta maata. He eivät suinkaan ihaile USA:ta,  Venäjää, tai  Kiinaa jne.. vaan toteavat vain kuivan lakonisesti; "On niitä muita maita ja kaiken maailman liittolaisia sun muita piparkakkukerhoja,  mutta me olemme paras maa maailmassa.Meillä on suora demokratia äänestys, kansa valitsee."

 Moni Sveitsiläinen muistaa mainita, että heidän sotilaitaan, nuoria miehiä ,  kaatui tässä  kapinan ja mellakan vastustamisessa 760 henkeä oman lojaalin periaattensa takia. Se oli urhoollisuutta se ! Kunnia Sveitsille. 

Luultavasti palvellut 1900 luvun alussa toimistossa paperipainona, pohja on kulunut ja on todella aito ja vanha antiikki esine, yli 100 vuotta vanha. Nyt edullisesti. Monen mielestä olisi oikea markkina-arvo noin 150 euroa. 

Arvoisan huutonettiläisen kommenttiin/kyselyyn  julkinen vastaus: 

Ei Sveitsi ole suinkaan ainoa omilla jaloilla seisova Eurooppa valtio, vaan myös Itävalta , toinen Alppimaa, on melko puolueeton , eikä salli atomivoimalaa omalle maaperälle. Sveitsin oma kansanäänestys demokratia on paljon lähempänä Kreikan alkuperäistä "vapaa Ateenan mies kansalainen"  mies ja ääni periatetta, kuin moni nykyajan ns. demokratia maa. Heillä on Kantonit (Läänit) ja heillä ei ole mitään ala ja ylähuonetta, senaattia tms, joten ns. lobbaus- ja rahalla äänen ostaminen yms. toiminta on hankalaa.  Heillä ei ole myöskään aatelistoa , kuninkaallisia monarkkia edustajia, esim: Loordi, Paroni, Herttua-Herzog,jne.. 

Entäs kun tämä antiikki esine on puuta? Juu, nykyään myydään paikan päällä monesta eri materiaalista valettuja ko. esineitä ja kun kysyin, onko puusta veistettyä myös tarjolla , oli myyjä hetken aivan hiljaa. Sitten hän vastasi, että puinen voisi maksaa kevyesti yli 100 euroa ja se olisi UUSI, vanha antiikki esine voisi maksaa jopa yli 500 euroa.  Hinnat olivat Sveitsin Frangia, mutta otin vapauden muuttaa ne 1:1  Euroiksi. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  

Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 25 vrk 19 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

88 € Sulkeutuu 25 vrk 19 h 13 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.