Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

HERTTA KUUSISEN DRAMAATTINEN ELÄMÄ JA RAKKAUS YRJÖ LEINOON.

Suuri yleisö tunsi Hertta Kuusisen repäisevänä punaisena leidinä, eleganttina, sanavalmiina, charmikkaana poliitikkona, jonka hymyilevän ulkokuoren taakse kätkeytyi timantinkova kommunistinen vakaumus.
Mutta hänessä eli myös aivan toisenlainen ihminen.
Siitä ei moni tiennyt.
Tämä persoonallisuuden jakautuneisuus, joka vähitellen syveni kipeän tuskalliseksi ristiriidaksi, kuulu tämän teoksen aiheisiin.
Tekijä pyrkii osoittamaan, miten näennäisiltä mitättömiltä näyttävillä seikoilla, henkilökohtaisilla tapahtumilla ja luonteenpiirteillä, voi olla enemmän vaikutusta kuin kukaan koskaan voisi kuvitella ja että ne - niinä kohtalokkaina aikoina, joita kirjassa kuvataan - myös vaikuttivat Suomen poliittiseen historiaan.

Teoksen pohjana olevat hyvin intiimit kirjeet kertovat dramaattisista ja samalla syvästi inhimillistä tarinaa kiihkeästä ja lämpimästä rakkaudesta suurpolitiikan varjossa, rakkaudesta joka kulkee vääjäämättömästi kohti lopullista tuhoaan.

Koko tämä ihmissuhteiden ja poliittisten tapahtumien kudelma hahmottuu nyt ensi kerran loogiseksi kokonaisuudeksi, joka selittää paljon sellaista, mikä historiantutkijoilta on jäänyt selittämättömäksi arvoitukseksi - nimittäin ratkaisevat syyt siihen, ettei Suomesta koskaan tullut Neuvostoliiton yksinvallan alaista sosialistista valtiota - vaikka se mahdollisuus oli pelottavan lähellä!

Olle Leino, Yrjö Leinon poika, tapasi Hertta Kuusisen lapsuusvuosinaan.
Muistikuvat ja voimakkaat vaikutelmat näiltä ajoilta antavat hänen kerronnalleen rikkautta, sellaista elämykselistä sävyä, jota poliittisista selonteoista yleensä saa turhaan hakea.

Wsoy 1990, 1p, 218 sivua.
Kovakantinen + kansipaperit.
Valokuvaliite.

Yhdistelen postimaksuja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 16.1.2018 6:08

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.