Kuvaus

Lennart Hagerfors: VALAITA TANGANJIKAJÄRVELLÄ. Suomentanut Margit Salmenoja. 1986 Gummerus. 169-sivuinen sidottu kirja, kansipaperin reunoissa kulumaa, itse kirja ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliseltä tyhjältä lehdeltä peitetty pieni merkintä, ei (muita) merkintöjä.

Valaita Tanganjikajärvellä (1986; Valarna i Tanganyikasjön 1985) -romaanissa voimakastahtoinen ja päämäärätietoinen journalisti Henry Morton Stanley aloittaa tammikuussa 1871 matkansa Zanzibariin etsiäkseen Livingstonen. Mukana matkalla on eräs herra Shaw, kirjan kertojaminä, alkoholisoitunut, heikko ja epävarma merimies, joka omaksi hämmästyksekseen on retkikunnan kolmas valkoinen. Stanleyn piiska viuhuu epäluotettavien mustien kantajien selässä ja valkoiset tuntevat automaattista ylemmyyttä. Shaw’lle matkasta tulee yhä enemmän vaellus hänen omaan sisimpäänsä. Nöyryytysten ja väkivallan, yksinäisyyden ja kärsimysten kautta hän saavuttaa harvinaisen selvänäköisyyden: hän solmii eräänlaisen valtiosopimuksen luonnon, puun latvojen alla leikkivien auringontäplien, solisevan veden ja aron yllä hypnoottisesti väreilevän valon kanssa.

Merkittävä kirja. Musta farssi, nauruhermoja kutkuttava tragedia, terävää yhteiskuntakritiikkiä, pyörryttävä löytöretki henkiseen maisemaan jolle Afrikka on lainannut maantieteellisestä ilmiasustaan värejä ja ääriviivoja.” – Kvällposten

Lennart Hagerfors (s. 1946 Eskilstuna, Ruotsi) on ruotsalainen toimittaja, kirjallisuuskriitikko, kirjailija ja runoilija. Hän vietti lapsuutensa kymmenen ensimmäistä vuotta Afrikassa Kongossa, missä hänen vanhempansa olivat lähetyssaarnaajia. Hän debytoi runokokoelmalla Grus och vitt linne 1979 (ei suom.). Hänen läpimurtoteoksensa on romaani Valarna i Tanganyikasjön (1985); suomeksi Valaita Tanganjikajärvellä (1986). Suomeksi ovat ilmestyneet myös romaanit Kongolainen joka nauroi (1988), Sarekmies (1990) ja Kevätretki purolle  (1994).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 17 h 50 min 38 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 17 h 50 min 38 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.