Kuvaus

Lenovo ThinkPad X61s. Todella kätevän kokoinen pikkuläppäri, aikanaan ammattilaisen kestävä reissukone. Yli kymmenvuotias kone on tietysti jo vintagea, mutta tämä yksilö on päivitetty sellaiseen kuntoon että toimii peruskäytössä vielä aivan hyvin – varsinkin Linuxilla.

Suorittimena on Intel Core 2 Duo L7500 1.6GHz, RAM-muistia 4 gigatavua, massamuistina 128 gigatavun SSD-levy. Koneeseen on päivitetty Middleton's BIOS, joka mahdollistaa nopeamman tiedonsiirron SSD-levyllä. Sisäinen wifi-kortti on vaihdettu kuumenemattomaan malliin (alkuperäisen tyyppivika). Liitäntöinä 3 × USB 2.0, 4-pinninen FireWire, VGA, Ethernet, modeemi (!), ääni sisään ja ulos, sd-kortinlukija ja Express Card -paikka.

Akku on aivan uusi 2200 mAh tarvikeakku. Sillä kone jaksaa ainakin pari tuntia. Virtalähde tulee mukaan.

Näyttö on 12-tuumainen ja resoluutioltaan 1024×768. Kuvasuhde on mainio 4:3, eli nykyisiin laajakuvanäyttöihin verrattuna näyttö on korkeampi suhteessa leveyteen. Tämä sopii kirjoittamiseen, lukemiseen ja nettisivujen selaamiseen erinomaisesti. Tarkkuudessa, kirkkaudessa ja katselukulmissa näyttö ei loista, mutta on aivan käyttökelpoinen.

Näppäimistö on taattua ThinkPad-laatua: näppäimissä on hyvä vaste ja ne painuvat kunnolla. Voittaa nykyiset litteät näppikset 6–0. Ohjauslevyä koneessa ei ole, mutta sen sijaan on ThinkPadin mainio "tappihiiri". Jos siihen on vaikea tottua, ulkoiset hiiret tietysti pelaavat. Sormenjälkilukijakin löytyy (Linuxissa ei tuettu, Windows 10:ssä toimii).

Kannessa on pieni vekki ja vähän naarmuja, kulmissa pieniä osumia. Muuten kone on varsin siisti ja kaikilta osin ehjä. Mitat noin 27 × 21 × 3 cm.

Koneessa on asennettuna Linux Mint 20.1, jolla kone toimii oikein sujuvasti. Windows 10:kin koneessa jaksaa pyöriä, hiukan vähemmän sulavasti tosin. Voin asentaa sen valmiiksi, jos ostaja niin toivoo. Koneen pohjassa on Windows Vistan lisenssitarra. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
99 €
Sulkeutuu 5 h 19 min 42 s
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 99 € Sulkeutuu 5 h 19 min 42 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.