Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tästä olohuoneeseen / miesluolaan / kerhotilaan / simulaattoriin vähän erikoisempi sohva tai pelituoli eli aito matkustajalentokoneen istuin. Tai miksei vaikka takapenkiksi jenkkipakuun. Tällä lentokonepenkillä voi fiilistellä kuinka 60- ja 70-luvuilla on matkustettu turistiluokassa Kanariansaarille.

Istuimen on valmistanu Burns Aero Seat Companyn vuonna 1968 eli on aitoa vintagea.

Todennäköisesti ollut aikoinaan Finnairin Douglas DC-8 -lentokoneessa, päätelleen valmistusvuodesta ja Finnairin konehankinnoista. Sekä vanhoissa kuvissa näkyy samanlaisia ja saman värisiä istuimia Finnairin DC-8 -koneissa. On myös mahdollista, että istuin on Karair:in (kirjoitetaan myös Kar-Air) tai Spear Air:in (Keihäsmatkat) DC-8 -koneesta. Tosin näiden yhtiöiden koneet hankittiin muutama vuosi tämän istuimen valmistuksen jälkeen.

Yhden istuintyynyn kangas on pahasti revennyt päälipuolelta. Kaikkien kolmen istuintyynyn kankaassa on repeämiä alapuolella.

Selkänojat kallistuvat. Kaikkien kolmen selkänojan lukitusmekanismi kaipaa huoltoa/korjausta. Jotta kallistusta voi kunnolla käyttää, täytyy istuin pultata lattiaan kiinni tai rakennella jonkinlaiset jalakset alle. Muuten koko istuin meinaa kaatua.

Vasemmanpuoleisin eli käytävän puoleinen käsinoja on kiinteä, kolme muuta käsinojaa saa taitettua ylös. Ylöstaitettavissa käsinojista löytyy tuhkakupit.

Istuimessa on lantiovöiden kiinnitysrenkaat paikallaan mutta vöitä ei tule mukaan.

Selkänojissa on tarjottimet paikallaan ja niiden lukitukset toimivat. Selkänojista löytyy taskut ja istuimien alta löytyy pelastusliivien taskut. Pelastusliivejä ei tule mukaan.

Leveys (käsinojan ulkoreunasta käsinojan ulkoreunaan) n. 152cm, syvyys n. 70cm ja korkeus n. 107cm.

Vain nouto. Istuin painaa vain noin 28kg joten on helppo kantaa paikasta toiseen.

Lisää kuvia saa pyydettäessä.

 

Hakusanoja: lentokone penkki, lentokone istuin, Finnair, Kar-Air, Karair, Spear Air, 60-luku, 70-luku, lentokone, airplane, aircraft, lentäjä, lentoemäntä, pilot, matkustamon istuin, DC-8, Douglas, vintage,

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
299 €
Ilmoitus on sulkeutunut 24.3.2024 20:00
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.