Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

DVD-levyt ovat taskumallisessa pahvikotelossa, uusia.
 

 

1. HEI, RILLUMAREI! Kesto 1 t 19 min. S. Tekstitys: suomi heikkokuuloisille, ruotsi. Valmistusvuosi 1953. Ohjaus Armand Lohikoski. Käsikirjoitus Reino Helismaa, kuten ensimmäisen 'rillumarei-elokuvan' Rovaniemen markkinoilla (1951, ohj. Jorma Nortimo).

Hei, rillumarei! (1953) -elokuvassa kullankaivajat Severi (Esa Pakarinen), Julle (Jorma Ikävalko) ja Roope (Reino Helismaa) matkaavat Helsinkiin, mutta Severi myöhästyy junasta ja samalla katoaa miehen takki ja sen taskussa puoli miljoonaa markkaa kultarahoja. Kiskot vievät etelään ja Severi saa takkinsa takaisin aseman löytötavaratoimistosta. Ja rahatkin ovat tallella! Ensitöikseen hän ostaa tullihuutokaupasta taulun jota myös hämäräperäinen johtaja Kehveli himoitsee. Kun Severi ei suostu myymään taulua, Kehveli lähettää vaimonsa Dagnyn viettelemään Severiä. Dagny tarjoutuu oppaaksi kaupungin kulttuuripiireihin, mutta Severi voi vain todeta että jätkälle sopii paremmin ruma rillumarei...

 

2. PEKKA PUUPÄÄ. Kesto 1 t 11 min. S. Tekstitys: suomi heikkokuuloisille, ruotsi. Valmistusvuosi 1953. Ohjaus Ville Salminen. Käsikirjoitus Reino Helismaa. Näyttelijät Esa Pakarinen, Masa Niemi, Siiri Angerkoski, Tuija Halonen, Tapio Rautavaara, Åke Lindman...

Pekka Puupää (1953) on ensimmäinen Pekka Puupää -elokuva. Kun Justiina lähtee maalle, Pekka ja Pätkä päättävät nauttia vapaudesta täysin rinnoin. Mutta ensin pitää saada jostakin rahaa. Kaverukset perustavat lasten päiväkodin, jonka ensimmäinen asiakas on miljonääriltä siepattu vauva. Mutta ei hätää, naapurin neidin ja reippaan taksikuskin avulla Pekka ja Pätkä hoitelevat niin vauvanhoitoon liittyvät ongelmat kuin hämärät kidnappaajat.

Pekka Puupää -elokuvia Suomen Filmiteollisuus teki kaikkiaan kolmetoista vuosina 1953–1960. Niiden keskeiset hahmot ovat Ola Fogelbergin luomasta sarjakuvasta (1925–1975) tutut Pekka Puupää (Esa Pakarinen), Pätkä (Masa Niemi) ja Justiina (Siiri Angerkoski). Ensimmäisen Pekka Puupää -elokuvan ohjasi Ville Salminen, niistä suurimman osan ohjasi Armand Lohikoski, viimeisimmän Aarne Tarkas.

 

3. LOMA. Ohjaus Risto Jarva. 1976 Filminor. DVD-levy taskumallisessa pahvikotelossa, uusi. Kesto 107 min. K7. Kieli: suomi.

Penkkiurheilua harrastava, säntillinen pankkivirkailija Aimo Niemi (Antti Litja) on lähdössä lomalle. Tarkoitus on mennä Innsbruckin olympialaisiin kannustamaan suomalaisia hiihtäjiä, mutta lentoasemalla sattuu sekaannus ja liian myöhään Aimo tajuaa istuvansa väärässä koneessa joka vie seuramatkalaisia Rhodokselle. Sen sijaan joku rouva Niemi lentää Insbruckiin. Myös matkalaukut vaihtuvat ja Aimo joutuu tyytymään naisten rantavaatteisiin ja ehostustarpeisiin. Hotellissa hänet majoitetaan rouva Niemen tilalle sydänsuruja potevan naistenlehden toimittajan, Marjukan (Tuula Nyman) huonetoveriksi. Mukanaan sukset ja hiihtopipo Aimo tekee parhaansa selvitäkseen tukalasta tilanteesta. Loma on Risto Jarvan ohjaama komedia jossa epäonnisen miehen hiihtomatka vaihtuu etelän hiekkarantaan! Elokuvasta tuli yleisömenestys ja se keräsi vuonna 1976 yli puoli miljoonaa katsojaa. Pääosissa ovat Antti Litja ja Tuula Nyman, joka sai roolista Jussi-palkinnon. Näyttelijät: Antti Litja, Tuula Nyman, Eija Pokkinen, Helena Notkonen, Marja-Sisko Aimonen, Martti Pennanen, Hannele Lauri, Eero Rinne, Pirkko Arttio, Georges Copeloussis, Arto Tuominen, Alfonso Padilla, Risto Jarva.

Hassunkuriset tilanteet on asennettu lomailun yhteyteen luontevasti ja ne esitetään herkullisesti. Antti Litja on jälleen mainio karttelevassa kömpelyydessä.” Paula Talaskivi, Helsingin Sanomat

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 106 vrk 20 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 106 vrk 20 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.