Kuvaus

Louis Masterson: VÄKIVALLAN LAAKSO. Morgan Kane 32. Suomentanut Veijo Laurila. 1986 Otava (toinen painos). 126-sivuinen nidottu kirja, kannen jossain nurkassa pientä kolhua (ks. kuva), muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Väkivallan laakso (1976; Kane´s likeman 1970) on suomalaisen Morgan Kane -sarjan 32:s kirja. Öljykenttä sijaitsi tilusten rajalla, kahden karjatilan katkeran kamppailun kohteena. ”Silver Oaks” oli pestannut revolverimiehen, joka käytti itsestään nimeä ”Mr. Niches”. Tuon nimen takana oli kuluneissa vaatteissa kulkeva entinen liittovaltion sheriffi Morgan Kane… ”Lexington Twenty” oli palkannut ontuvan vaalean palkkamurhaajan, jolla oli miellyttävä ääni ja jääkylmät silmät – ja revolveri lonkalla, derringeri takinhihassa ja haulikko käsissä. He kohtaisivat ennemmin tai myöhemmin. Kumpi säilyisi hengissä? Pääsisikö kukaan elävänä tästä väkivallan laaksosta?

Morgan Kane on kuvitteellinen western-kirjallisuuden henkilöhahmo, joka sijoittuu historialliseen todellisuuteen. Morgan Kane, joka oli syntynyt ”syksyllä 1885 jossakin Santa Fén tien varrella”, on Texas Ranger, myöhemmin liittovaltion šeriffi. Ensimmäinen hänestä kertova kirja Uten nåde (suom. Ilman armoa 1973) ilmestyi Norjassa 1966 kirjoittajanimellä Louis Masterson, jonka takana on norjalainen Kjell Hallbing (1934–2004). Kaikkiaan hän julkaisi vuosien 1966 ja 1985 välisenä aikana 83 Morgan Kane -kirjaa. Ne olivat norjalaisessa viihdekirjallisuudessa ainutlaatuinen ilmiö: niitä myytiin Norjassa noin 11 miljoonaa kappaletta, minkä lisäksi ne ilmestyivät kymmenessä muussa maassa kokonaismyynnin noustessa 15 miljoonaan. Erityisen suosittuja ne olivat Suomessa, jossa niistä käännettiin 80, Ruotsissa (75), englanninkielisissä maissa (41) ja Hollannissa (41).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 8 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 103 vrk 8 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.