Kuvaus

Berliinissä on yksi maailman parhaista posliini tehtaista, se kantaa nimeä KPM ja heidän logo posliini esineissä on sininen valtikka. Tässä on kaksi tehtaan, valmistajan luetteloa, joissa on kuvat ja hinnasto vuodelle 2012, mutta hinnat eivät ole radikaalisesti muuttuneet. Toinen luettelo esittelee vaasi maljakko jne.. valikoimaa, toinen taas monenlaisia malleja ja esineitä, mukaanlukien posliini figuurit. Hinnasto.

Suomalainen ei usein oikein osaa arvostaa posliini esineitä, syytä tähän on vaikea sanoa. Yksi on se, että Suomi oli aikoinaan kuin Syyria, köyhä ja heikon tietomäärän omaava maa...posliini esineitä oli jo valmistettu Euroopassa yli 200 vuoden ajan, mutta Suomessa oli ruokalautanen yhä vaan puu lauta, josta juontaa sen nimi LAUTAnen. Elimme vaatimatonta elämää, jos sitä vertasi muuhun osaan Euroopassa.

Posliini esineitä valkoisia oli kuljetettu Eurooppaan Kiinan silkkitietä pitkin ja meritse jo yli 1000 vuoden ajan, Japani ja Kiina osasivat valkoisen posliinin valmistuksen, me Euroopassa taas emme osanneet valmistaa posliinia.... Vihdoin Saksassa se keksittiin ja valkea kulta aloitti maailmanmaineen keruun, paikkakunta Meissen. 

Posliini oli kallista ja pian huomattiin, että voitiin valmistaa valkeaa "posliinia" joka ei ollut posliinia, vaan sen näköistä ja paljon halvempaa, paksua ....sillä oli monia nimiä, fajanssi , talousposliini jne...ja koska Suomi oli heikon ostovoiman maa, valmisti Suomen "posliinitehdas"  halvempaa versiota ....sitävastoin huippukova valkoinen lautanen aitoa posliinia, oli usein ohut ja siro...sellaista ei Suomeen voitu ajatella, sillä Suomenmaassa asui vain muutama suku, he puhuivat ruotsia tai venäjää, vain heidän ostovoiman varaan ei tehdasta voitu perustaa.

Vertailun vuoksi vain, esim. iso KPM kukkavaasi maksaa noin 1200 Euroa.  Sen lisäksi se säilyttää hyvin arvonsa ja ostajakunta on koko maailma, vertaa vaikkapa Muumi mukeihin....toki hyvin edullista KPM posliini esineistöä voi löytää alan kaupoista. Berliinin tehtaan myymälä myy myös sekundaa, tavaraa jossa pieni virhe ja laaduntarkastaja vetää terävällä piikillä tehtaan logon yli poikittain viivan, jota kaikki eivät osaa edes katsoa.....halpa !

2 kpl KPM Luettelo ja hinnastoa, koko 28x21cm, sivuja 60 ja 55 kpl.

Luetteloa tarvitsee antiikki kauppias, taide ja käsityö alan ammattilainen, lehdistön toimittaja, älykäs nainen joka tietää mitä pyytää lahjaksi, arvo säilyy...kun piipahdat seuraavan kerran Berliinissä shoppaamassa, käy KPM Myymälässä. Henkilökunta puhuu myös englantia ja venäjää.

Kohde on Löbau, Saksen osavaltio , Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 9,90 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

HUOM: Vain 16,99 EUR maksavalla DHL paketilla on seurantanumero. Jos se on tärkeä sinulle, niin valitse DHL paketti toimitustavaksi ja mainitse asiasta myyjälle. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 8 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,90 € Sulkeutuu 36 vrk 8 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.