Kuvaus

Jyrki Paaskoski (toim.): Luonnon vihreä ajatusviiva- Punkaharjun kansallismaisema

SKS 2005, kovakantinen, 277 sivua   

Maamme kirjassaan Zachris Topelius kutsui Punkaharjua Suomen kauneimmaksi paikaksi. Koulujen lukukirjana se levitti tätä maisemakuvaa koko kansan keskuuteen 1950-luvulle saakka. Kansallismaiseman asemaan Punkaharju oli noussut J. L. Runebergin runouden myötä ? harjulta järvenselkien ylitse avautuva kesäinen maisemaidylli heijasti isänmaan ja sen kansan kasvoja.

Jääkauden luoma soraharjanne on saanut kantaakseen monenlaisia maisemakuvia. Se on ollut taiteen, luonnontieteen, metsäntutkimuksen, sodan ja matkailun maisema. Punkaharju on kiinnostanut myös kaskimaana, kruununpuistona, kulkureittinä, rajaseutuna ja luonnonsuojelualueena.

Maiseman rajat eivät ole poliittisia, valtiollisia tai edes henkisiä ? maisema rajautuu katsojan silmin. Maisemakokemus on esteettinen ja henkilökohtainen. Tässä kirjassa harjutietä kulkevat vuosisatojen saatossa monet tunteelliset ja tieteelliset matkamiehet. Heidät on saattanut liikkeelle luomisen vimma, tutkimuksen palo, parantumisen toive, elämysten etsintä ja rakkaus kotiseutuun.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 55 vrk 19 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 55 vrk 19 h 26 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.