Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Suomessa erittäin harvoin myynnissä oleva Frank Wessonin taidonnäyte rapakon takaa. Tämä yksilö on valmistettu 1863-1875 ja kaliiperi on .44. Rihlaukset on hyvät ja mekaanisesti ase on täysin toimiva. Kunto näkyy kuvista ja lisää voin lähettää pyynnöstä.

Liipaisimia on kaksi - etummaisella aseen piippu vapautetaan ja se taittuu eteen, jolloin pääsee poistamaan hylsyn ja lataamaan uuden partuunan. Takana olevasta liipaisimesta tapahtuu varsinainen laukaisu. Tämä mekanismi on todella varmatoiminen ja luotettava, sekä helppokäyttöinen.

Piippu on aika tuhtia tavaraa ja kestää kunnon latingin - olivathan Frank Wessonin kiväärit ensimmäisiä, joissa ruvettiin käyttämään reunasytytteistä patruunaa ja USA:n sisällissodan aikana monet osavaltiot ostivat niitä armeijakäyttöön. Kivääri oli todella tarkka ja sai hyvän maineen tuossa verisessä sodassa, jossa miestä kaatui, kuin heinää. Pääasiassa se oli Pohjoisvaltioiden käytössä, koska Etelävaltioilla ei ollut siihen sopivia patruunoita, mutta pienen satsin Etelävaltiot kuitenkin sai, kun marraskuussa 1862 Harris Hoyt -niminen herrasmies salakuljetti 10 Wesson kivääriä ja 5000 patruunaa ontossa kengässä Kuuban kautta Texasiin. Myöhemmin hän jäi siitä kuitenkin fakkiin ja joutui oikeuden eteen ja poseen tammikuussa 1865. Siihen aikaan niiden hinta oli 25 taalaa aseelta ja 11 taalaa/1000 patruunaa, eli ois kannattanut ostaa silloin varastoon! Kaikille niille, jotka eivät siihen aikaan olleet kaukaa viisaita, tai olivat ns. "peeaa" tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus korjata asia ja ostaa kokoelmaansa pien pala Ameriikan historiaa! Hinta on vähän eri, mutta ottaen huomioon inflaation, täysin relevantti.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
890 €
Ilmoitus on sulkeutunut 19.5.2019 18:17
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.