Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Mahatma Gandhi: RAUHAN SANAT. Toimittanut ja saatesanat kirjoittanut Maria Otto. Englanninkielisistä lähteistä suomentanut Pirkko Biström. Typografia ja päällys: Tarina Lounasmaa. 1996 WSOY (toinen painos). 115-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Rauhan sanat (1988; Worte des Friedens) on kokoelma Mahatma Gandhin ajatuksia. Gandhin päämäärä oli rauha, mutta ennen kaikkea väkivallattomuus, ahimsa, joka oli edellytys ja keino etenkin Intian itsenäisyyden saavuttamiseen. Niin Intian viisaudessa kuin Vuorisaarnan rauhanjulistuksessa on kyse rauhasta; Gandhi korostaa, että ”sisäinen” rauha ja ”ulkoinen” rauha ovat yhtä ja että juuri tämä ykseys vaatii ihmiseltä tavatonta rohkeutta. Väkivallattomuus oli Gandhille olemassaolon totuutta. Kun hän uupumatta kehotti ihmisiä voittamaan pelon, hän tiesi omasta kokemuksestaan mitä pelko on. Hänen elämänsä oli hänen omasta tahdostaan täynnä kärsimystä, mutta sen valaisi kirkkaaksi satyagraha, totuus ilman väkivaltaa. Usko, jonka sisältönä on väkivallasta luopuminen, ei voi olla puuttumatta aktiivisesti maailman tapahtumiin. ”Ne jotka väittävät, ettei uskonnolla ole mitään tekemistä politiikan kanssa, eivät tiedä, mitä uskonto tarkoittaa”, Gandhi kirjoitti omaelämäkertansa lopussa.

Mohandas Karamchand Gandhi syntyi 1869 Porbandarissa Kathiawarin niemimaalla, opiskeli oikeustiedettä Englannissa ja valmistui asianajajaksi. Hän matkusti 1893 Etelä-Afrikkaan, jossa antoi panoksensa maassa asuvien intialaisten ihmisoikeuksien puolesta. Neljännesvuosisataa myöhemmin hän organisoi Intiassa väkivallattoman vastarinnan. Intia itsenäistyi siirtomaaisäntä Iso Britanniasta 15. elokuuta 1947. Mahatma Gandhi kuoli hindufanaatikon murhaamana tammikuussa 1948.
 

2. Sigfrid Sirenius: VASTUULLISUUDEN SANAT. JOS JEESUS EI OLISI TULLUT. Päällys: Tarina Lounasmaa. 1990 WSOY (neljäs painos). 94-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Jos Jeesus ei olisi tullut (1917) on Sanat-kirjasarjaan liitetty Sigfrid Sireniuksen teos. Mitä Jeesus on antanut ihmiskunnalle? on sen ydinkysymys . Kirjanen vie elämän perusarvojen äärelle, koko ihmiskunnalle yhteisen, eettisen vastuullisuuden lähteille.

Sigfrid Sirenius (1877 – 1961), teol.tri h.c., setlementtiliikkeen uranuurtaja Suomessa, piti lähtökohtanaan kristinuskon sosiaalista sanomaa ja sen asettamia velvoitteita nyky-yhteiskunnassa. Hän toimi kirkon ja työväestön suhteiden parantamiseksi. Sireniuksen laajaan tuotantoon sisältyy pieni kirjanen Jos Jeesus ei olisi tullut (1971). Millainen olisi maailmamme, jos Jeesusta ei olisi ollut tai jos hän lähtisi pois ajastamme? Mikä hänessä on niin merkittävää, että ajanlaskumme alkaa hänestä? Miksi me tarvitsemme juuri nyt viipymistä hänen avaamiensa arvojen äärellä, niiden pohtimista ja sisäistämistä? Pessimismin ja piittaamattomuuden, epätoivon ja tuhokuvien, mielettömyyden ja väkivallan keskellä on paneuduttava uudelleen yhteiselämämme arvoperustaan. Sireniuksen kirjanen vie meidät ihmisarvon ja ihmisoikeuksien yhteisen, eettisen vastuullisuuden lähteille. Jos Jeesus ei olisi tullut on Suomen uskonnollisen kirjallisuuden pieni klassikko.

 

3. Antoine de Saint-Exupéry: SANAT KUIN TÄHDET. Toimittanut ja saatesanat kirjoittanut Maria Otto. Ranskankielisistä alkuperäisteoksista suomentanut Annikki Suni. Typografia ja päällys: Tarina Lounasmaa. 1997 WSOY (kuudes painos). 96-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sanat kuin tähdet (1988; Worte wie Sterne) on kokoelma Antoine de Saint-Exupéryn kirjoituksista. Antoine de Saint-Exupéry, Pikku Prinssin tekijä, etsi koko ikänsä ihmisyyttä. Vain se, minkä ihminen pystyy tekemään ystävänä ja rakastavana, on kestävää maailmankaikkeudessa. Valikoimaan on koottu lentäjän tuotannosta kohokohtia: merkkipaaluja tiellä todellista ihmisyyttä etsittäessä. Maailmankaikkeuden äärettömyyden edessä paljastuu, mihin ihminen ystävänä ja rakastajana kykenee. Aavikolla on kätkössä kaivo, ja hidasta syntymää elävän ihmisen tulevaisuutta viitoittavat johtotähdet. Tähtien läheisyys opettaa yölentäjän ymmärtämään maapalloa ja tajuamaan, mikä siinä on arvokkainta – sellaista mitä ei rahalla osteta. Sekin katoaisi meiltä mielettömyyteen, ellei elämää ohjaisi pyrkimys ehdottomaan: perusarvojen säilyminen vapauttaa erheistä. "Jos selviän sodasta hengissä, minulle jää vain yksi ongelma: mitä ihmisille voidaan, mitä heille täytyy sanoa? … Miten kyetään antamaan henkisyyden taju?"

Antoine de Saint-Exupéry (1900 Lyon, Ranska – 1944 tiedustelulennolla Välimerellä) oli ranskalainen lentäjä ja kirjailija. Hän opiskeli arkkitehtuuria ennen kuin 1921 aloitti asepalveluksen; hänet lähetettiin Strasbourgiin lentokoulutukseen. Hän sai lentolupakirjan 1922 ja hänelle tarjottiin siirtoa ilmavoimiin. Hänen silloisen morsiamensa perhe vastusti siirtoa, ja hän meni toimistotöihin Pariisiin. Vuonna 1926 Saint-Exupéry alkoi taas lentää. Hänestä tuli yksi kansainvälisen lentopostin pioneereista aikana, jolloin lentokoneissa oli tuskin lainkaan mittareita ja lentäjät luottivat vaistoonsa. Toisen maailmansodan aikana hän lensi ensin Ranskan tiedustelulaivueessa ja sittemmin liittoutuneiden joukoissa, joissa sai komennuksen Välimerelle. Hän oli jo lopettamassa sotilaslennot lähtiessään tiedustelulennolle keräämään tietoja saksalaisten joukkojen liikkeistä Rhône-joen laaksossa. Kone ilmeisesti ammuttiin alas eikä häntä löydetty. Antoine de Saint-Exupéry julkaisi useita teoksia, joista tunntuimman, Pikku prinssin (Le Petit Prince 1943; suom. 1951) vuotta ennen kuolemaansa. Muut teokset: L'aviateur (1926), Courrier sud (1929), Vol de nuit (1931; Yölento 1947), Terre des Hommes (1939; Siipien sankarit 1945), Pilote de Guerre (1942; Lento Arrasiin), Lettre à un Otage (1943) ja Citadelle (postuumisti 1948).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 h 28 min 50 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 6 h 28 min 50 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.