Tuote on myyty käyttäjälle sekoski hintaan 201 €

Kuvaus

KATSO KOHTEEN YKSITYISKOHTAISIA LISÄKUVIA (24kpl) ALEMPANA, kohteen kuvaustekstin jälkeen!!!

KOHDE ILMAN LÄHTÖHINTAA JA HINTAVARAUSTA!!! ERITTÄIN MIELENKIINTOINEN JA UPEA WANHA 1800-LUVUN PUUKKO!!! IKÄÄ TÄLLÄ PUUKOLLA VARMASTI JO 100-150 vuotta, TUPPI ON MAHTAVA PAKSUA NAHKAA OLEVA KUVIOITU TAIDONNÄYTE, JONKA PÄÄSSÄ NIITATTU MESSINKIHELA!!!

Kokonaispituus puukko tupessaan 25,5cm, puukon pituus 22cm, harpin pituus 15cm. Tällaista puukkoa kutsutaan myös timpurin puukoksi. Esineessä on upea vuosisatainen kiillottunut patina, niin puukon puukahvassa, kuin myös nahkatupessa. Tällaista puukkotyyppiä on esiintynyt ainakin Länsi-Suomessa, Hämeessä ja Uudellamaalla (Lähdekirja: SUOMEN KANSANOMAISTA KULTTUURIA, U.T.SIRELIUS, OTAVA v.1921 Helsinki) Kirjassa on kuvattu vastaava puukko Alahärmästä. Lähdekirjakin on jo lähes 100 vuotta vanha, joten tieto on silloin ollut tuoreempaa ja monet nykytutkimukset perustuvat osin myös näihin vanhoihin tutkimuksiin. Tämän nyt huudettavana olevan puukon valmistuspaikka on mahdollisesti Pohjanmaa, löysin Museoviraston sivuilta lähes vastaavan puukon, joka on Pohjanmaalta. kts. linkki http://suomenmuseotonline.fi/fi/kohde/Suomen+kansallismuseo/KC525%3A?freetextSearch=puukko&itemIndex=146

Tässä mahtava 1800-Luvun Puukkokokonaisuus, jossa vanha ajaltaan olevaa on puukko, tuppi ja harppi, timpurinkynä on tässä ajassa varmasti monesti jo loppuun käytetty ja vaihtunut. Puukossa on upea kiiltäväksi patinoitunut koivupää, harppi(sirkkeli) on vanha ajaltaan 1800-L oleva, jossa on stanssattu valmistajan leima H.BRAUN, tuppi on upea kiiltäväksi patinoitunut. Tällaisia ”kolmineuvoisia” puukkoja on ollut monen tyyppisiä, joissain pääpuukon lisäksi on ollut pikkupuukko ja puutikku, toisissa(timpurinpuukko) kuten tässä on ollut Puukko, Harppi(Sirkkeli) ja timpurinkynä. U.T.SIRELIUKSEN kirja on niin (lähes 100v)vanha, että siinä käytetään Harpista sen ajan sanaa Sirkkeli. Tässä puukossa näkee, että etuosan kahdessa paikassa on aina ollut tämä harppi ja kynä, sillä paksu nahka on muotoutunut ja ”jämähtänyt” niihin muotoihin. Tällaisia puukkoja on harvemmin tarjolla ja toista täysin samanlaista tuskin löytyy, upea uniikkikappale!!! Erittäin harvoin tällaisiin 1800-Luvun antiikkipuukkoihin nykyään törmää, ovat jo keräilijöiden kokoelmissa. UPEA ja HARVINAINEN 1800-LUVUN PUUKKO KERÄILIJÄLLE KOKOELMIIN!!! Katso erittäin tarkat lisäkuvat alempaa, joista kunto ja yksityiskohdat tulevat erittäin hyvin esille! Mikäli haluat tulla tutustumaan esineisiin ennen kohteen sulkeutumista, niin ota yhteyttä. Myyjä: Oy Kauppahuone Ducat Ab Ltd. Sijainti: Uusikaupunki.

TERVETULOA HUUTAMAAN!!! KATSO ja KLIKKAA MYÖS MUUT ERITTÄIN MIELENKIINTOISET JA ERIKOISET KOHTEENI

Katso myyjän kaikki kohteet

ESINEILLE TÄYSI 100% PALAUTUSOIKEUS. Ostaja maksaa lähetyksen paketin painon mukaan, Postikulut kotimaassa(Suomi) Postin uudistettujen palvelujen ja hinnaston mukaan: Numerolla-paketti(seurantakoodi) 8,10eur, jossa vastaanottajan saapumisilmoitus tulee tekstiviestillä tai perinteinen Postipaketti(seurantakoodi) 9,90eur, jossa vastaanottajan saapumisilmoitus tulee perinteisesti postilla. Maksu 3vrk sisällä kohteen sulkeutumisesta ja lähetän välittömästi, kun rahat näkyvät tilillä. Nouto ja käteismaksu, myös mahdollinen. Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin. INTERNATIONAL BIDDERS WELCOME!!! Payment methods(I only accept) Bank wire transfer (IBAN and BIC/SWIFT) or Cash, advance payment.

 

Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net Huutokuva.net

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Huutokauppa

Hinta nyt:
201 €
Ilmoitus on sulkeutunut 19.5.2017 22:45
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 1 palautepistettä.

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset