Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

"Legendaarisen lottakenraalin elämä ja elämäntyö

Fanni Luukkonen oli nuoresta pitäen poikkeuksellisen aktiivinen nainen, jonka kiinnostuksen kohteet olivat monet. Varsinkin raittiustyö oli hänen sydäntään lähellä.

Fanni Luukkonen valmistui vuonna 1906 opettajaksi, opetti ensin kotikaupungissaan Oulussa ja toimi sitten yliopettajana Sortavalan seminaarissa. Kun opetus seminaarissa oli lakkautettu, hän meni mukaan juuri alkavaan suojeluskuntatyöhön.

Suojeluskuntien sisarjärjestön Lotta Svärdin alkaessa muotoutua Fanni Luukkosen toiminta-alue laajeni Sortavalasta valtakunnalliseksi lottatyöksi. Lyhyessä ajassa hänestä tuli maan itseoikeutettu "lottakenraali".

Fanni Luukkosen johdolla Lotta Svärdistä kasvoi maan suurin vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö, jossa oli jäseniä 232 000.

Ennen sotia Lotta Svärdin toiminta ulottui suojeluskuntien avustuksesta ja huollosta erityisesti nuorten parissa tehtyyn kulttuurityöhön sekä julkaisu- ja liiketoimintaan.

Sotien aikana Lotta Svärdin panos sekä kotirintamalla että aktiivisessa maanpuolustuksessa oli korvaamaton. Sotavuosina 1939-44 yhteensä noin 90 000 lottaa toimi puolustusvoimien palveluksessa, 10 000 heistä täytti erikoiskoulutetun miehen paikan.

Fanni Luukkonen on ensimmäisenä naisena saanut Vapaudenristin 1. luokan ristin miekkojen kera. Sen luovutti hänelle kesällä 1940 puolustusvoimain ylipäällikkö, sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim.

Myöhemmin Fanni Luukkoselle myönnettiin ristiin liittyvä rin-tatähti, korkein Suomessa koskaan naiselle myönnetty kunniamerkki."

 

Otava 1994, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa; blancon ensilehden yläosassa omiste ja kansipaperin etupuolella jälki poistetusta hintalapusta.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 16.11.2017 21:43

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.