Kuvaus

Maila Mehtälä: Temppeliaukio  kirkko Suursaaresta länteen
Kustantaja: WSOY, 2003, 299 sivua, painos: 1, kunto: hyvä, Sidottu, kansipaperit

 

Maailmankuulun kirkon monisärmäinen tarina, jossa tarkastellaan rakennuksen vaiheita sekä sen suunnittelusta vastanneiden Suomalaisen arkkitehtiveljesten luovuuden lähteitä.

Arkkitehdit Timo (s. 1928) ja Tuomo (1931-1988) Suomalainen voittivat ehdotuksellaan Kivikirkko Temppeliaukion kirkosta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun vuonna 1961. Kirkko vihittiin käyttöönsä vuonna 1969. 

Temppeliaukion kirkko oli aikansa parjatuimpia rakennushankkeita, mutta heti valmistuttuaan tästä arkkitehtonisesti mielenkiintoisesta kohteesta tuli rakastettu kirkko- ja konserttisali. Nähtävyytenä se on suosituin maamme rakennuksista  niin moderneista kuin historiallisistakin.

Temppeliaukion kirkosta ei ole aiemmin kirjoitettu kirjaa. Tallentaakseen sen monivaiheisen historian arkkitehti Timo Suomalainen on kertonut tietonsa teoksen kirjoittajalle. Maila Mehtälä käsittelee hankkeen historiaa jo 1900-luvun alusta alkaen. 

Hän myös penkoo Suomalaisen veljesten luovuuden perustaa, jossa lapsuus Suursaaressa keskellä Suomenlahtea oli merkittävä. Teos on maailmankuulun kirkon jännittävä tarina  monisärmäisyydessään kiehtova siru kulttuurihistoriaa.

Helsinki, Temppeliaukion kirkko, Temppeliaukio, Helsingin kirkot, Töölö, Suursaari, arkkitehdit, arkkitehtuuri, Timo Suomalainen,  Tuomo Suomalainen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 95 vrk 7 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 95 vrk 7 h 48 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.