Kuvaus

Mama Africa   (DVD)
 

MAMA AFRICA on Mika Kaurismäen dokumenttielokuva poikkeuksellisen lahjakkaasta ja karismaattisesta eteläafrikkalaisesta muusikosta Miriam Makebasta (1932-2008). Ikonin aseman eläessään saavuttanut laulaja ja ihmisoikeustaistelija kiersi maailmaa vastustaen rasismia ja köyhyyttä ja puolustaen tasa-arvoa sekä rauhaa.

Rasismin vastaisen elämäntyönsä takia Makeba joutui elämään 30 vuotta maanpaossa Etelä-Afrikasta. Makeba kuoli marraskuussa 2008 traagisesti Italiassa pidetyn konsertin jälkeen. Hän sai sydänkohtauksen esitettyään suurimman hittinsä Pata Patan.

Mama Africa on kunnianosoitus upealle ja vaikuttavalle artistille, joka oli koko Afrikan ääni muuhun maailmaan. Mama Africa on palkittu Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla (Panorama, Audience Award 2011) ja esitetty myös mm. Tribecan elokuvafestivaalilla New Yorkissa, Hot Docs -festivaaleilla Torontossa, Sheffi eld Doc/Festillä, DOK.fest Münchenissä, Würzburgin Afrikkafestivaaleilla sekä kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Seattlessa, Edinburghissa, Sydneyssä ja Durbanissa. Suomessa elokuva sai ensiesityksensä Sodankylän elokuvajuhlilla kesäkuussa.

Dokumenttia on kuvattu Etelä-Afrikassa, Yhdysvalloissa, Guineassa ja Saksassa. Sen päätuottaja on saksalainen Starhaus Filmproduktion ja osatuottajina Marianna Films, Millennium Films ja ZDF/Arte.

 

Ensiesitysvuosi
2011

Ohjaus
Mika Kaurismäki

Käsikirjoitus
Mika Kaurismäki
Don Edkins

Näyttelijät
Harry Belafonte
Kathleen Cleaver
Leopoldo Fleming
Lorraine Gordon
Abigail Kubeka
Lumumba Lee
Nelson Lumumba Lee
Zenzi Lee
Zenzile Monique Lee
Miriam Makeba
Nelson Mandela
Hugh Masekela
Dorothy Masuka
Joe Mogotsi

 

Kesto:
88 min

Tekstitys:
Suomi, Ruotsi, Englanti

R2

K-3

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


9,98 €
Sulkeutuu 32 vrk 19 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,98 € Sulkeutuu 32 vrk 19 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.