Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Fazil Iskander: SETÄNI ARVO SIITÄ NOUSEE. Suomentanut Tuomo-Pekka Kalliomäki. Kansi: Olli Viiri. 1989 Kustannusliike Raduga, Moskova (painettu Neuvostoliitossa). 182-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Setäni arvo siitä nousee (1989) sisältää kahdeksan purevaa ja samalla hellyttävää satiirista tarinaa Gruusiasta, Mustanmeren rannikolta. Kaupunki ja maaseutu, eri kielet ja kansallisuudet kietoutuvat yhteen hulvattomassa kerronnassa. Terveellä vastarinnalla varustettu Tsik-poika, hänen hullu setänsä ja rautaisella otteella koko pihapiiriä hallitseva täti järjestävät vauhtia ja jännitystä näennäisn idylliseen elämänmenoon, joka huikeimmillaan muuttuu absurdiksi ilotteluksi aikuisten luomien sääntöjen ja totisen virkavallan kustannuksella.

Fazil Iskander (1929 Suhumi – 2016) oli abhasialainen kirjailija. Hän kirjoitti pääasiassa venäjäksi ja asui Moskovassa. Hänen isänsä, iranilainen entinen tiilitehtaan omistaja, karkotettiin Neuvostoliitosta 1938. Hänen äitinsä oli abhaasi, ja Fazil asui lapsuutensa ja nuoruutensa Abhasian Autonomisessa Sosialistisessa Neuvostotasavallassa. Koulun jälkeen hän opiskeli Moskovassa Gorkille nimetyssä kirjallisuusinstituutissa. Aluksi hän työskenteli lehtimiehenä Suhumissa, kirjailijan uran hän aloitti runoilijana. Hänelle myönnettiin Puskinin palkinto 1993. Iskanderin teoksista ovat suomeksi ilmestyneet Pähkinäpuun varjossa (1981) ja Setäni arvo siitä nousee (1989).

 

2. Marguerite Yourcenar: ARMONLAUKAUS. Suomentanut Inkeri Tuomikoski. 1988 WSOY. 133-sivuinen sidottu kirja (19 x 13 cm), lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Armonlaukaus (1988; Le Coup de grâce 1938) on tositapahtumiin perustuva kohtalotarina Kuurinmaalta sisällissodan ajoilta vuonna 1919. Rajan tuntumassa sijaitseva syrjäinen Kratovicen linna joutuu yllättäen tapahtumien polttopisteeseen eteen ja taakse vellovien joukkojen, omien ja vihollisten puristuksessa. Sen vakinaiset asukkaat, nuori kreivi Conrad, hänen kaunis sisarensa Sophie ja heidän vanha tätinsä kokevat rajun muutoksen elämässään, joka muuttuu ankaraksi kamppailuksi nälkää, kylmää ja alituisesti uhkaavaa kuolemaa vastaan. Sekasortoisessa tilanteessa, paikalle lähetettyjen tukijoukkojen myötä, saapuu linnaan myös Eric von Lhomond, sisarusten lapsuudentoveri ja Conradin sydänystävä, joka on liittynyt vapaaehtoisena Kuurinmaan puolustajiin bolsevikkeja vastaan. Samaan aatelisten luokkaan kuuluvien nuorten välillä vallitsee syvä kohtalonyhteys, heitä sitovat samankaltaiset eettisen kunnian siteet. Mutta taustalla itää jo tulevan murhenäytelmän siemen. Sophien raju ja intohimoinen rakkaus Ericiin, rakkaus, johon tämä ei voi vastata, tulee vaatimaan kaikilta kohtalokkaan hinnan.

Marguerite Yourcenar (1903 Bryssel – 1987 Mount Desert Island, Yhdysvallat) oli ranskalainen kirjailija, joka hyväksyttiin ensimmäisenä naisena Ranskan akatemiaan vuonna 1980. Hänen tuotannostaan ovat ilmestynyt suomeksi Armonlaukaus (1988), Hadrianuksen muistelmat (1984), Unelman lunnaat (1961) ja Käy kohti pimeää (1969).

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 27 vrk 10 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 27 vrk 10 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.