Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Maria Eränen: TARKKIKSEN TIVOLIPONIT. Kannen kuva: Adam Korpak. 1997 WSOY. 140-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti (kannessa vähän tarran jälkeä; ks. kuva), ei merkintöjä.

Tarkkiksen tivoliponit (1997) -kirjan päähenkilö Netta Minkkinen on tavallinen neljätoistavuotias. Hänestä on edelleenkin käsittämätöntä, että hän oli joutunut tarkkailuluokalle. Netta on auttamaton hevoshullu. Kun Mintsun kentälle ilmestyy tivoli, häntä ei pidättele mikään. Todellisuus ei vain olekaan sitä, mitä Netta on odottanut. Ponit eivät ole kiiltäviä ja kauniita, vaan sairaita, huonosti hoidettuja kaakkeja. Idea niiden kidnappauksesta syntyy kuin itsestään. Koko tarkkisluokka aloittaa yöratsastuksen halki kesäisen Suomen viemään poneja turvaan Paraisten maaseudulle. Matka on pitkä, pojista yksikään ei osaa ratsastaa ja osa poneista on liian sairaita jaksaakseen eteenpäin. Netta ja pojat oppivat viikon aikana, mitä toveruus, reiluus ja periksiantamattomuus merkitsevät. Maria Eränen miettii tarkkisluokan erilaisuutta nostamalla heidät hetkeksi hevosen selkään. Kuka tietää miten lämmin sydän mustan niittirotsin alta löytyy – ja ehkäpä myös verenperintönä tullutta suomalaista hevosmiestaitoa.

Maria Eränen on julkaissut Kastanjan ratsumajatalo -sarjan kirjat Ratsulomalla Ranskassa (1994), Kastanjan suojelusponi (1995), Hevostytöt vaarassa (1995) ja Ratsumajatalon Roosaliisa (1996) sekä kirjat Heiluharjan tarina (1996) ja Tarkkiksen tivoliponit (1997).

 

2. Katri Manninen ja Nanne Korpivaara: SEIKKAILU ALPEILLA. 2002 WSOY. 178-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, nimilehdellä 'Arvosteltavaksi'-leima, ei (muita) merkintöjä.

Seikkailu Alpeilla (2002) on vauhdikkaan Parivaljakko -sarjan viides kirja, jossa ratsastavat serkukset saavat vaarallisen kesätyöpaikan Sveitsistä. Emman äiti järjestää Lauralle ja Emmalle kesätöitä sveitsiläisessä kenttäratsastustallilla. Tytöt luulevat saapuneensa talleja lakaisemaan, mutta heillä onkin edessään haastavampaa tekemistä. Daniel, Lauran ja Emman työnantajien 19-vuotias poika, on juuri palannut Australiasta, jossa hän on virallisen tarinan mukaan ollut vaihto-oppilaana. Mutta kun Danielin hevonen kuolee hämärissä olosuhteissa, tytöille valkenee että Danielin menneisyydessä on jotain selvittämätöntä. Entä kuka ajaa salaperäistä mustaa autoa, joka nähdään tallin liepeillä epäilyttävän usein?

Nanne Korpivaara on koulutukseltani ratsastuksenohjaaja ja taustaltaan monipuolinen hevosyrittäjä. Hän on toiminut ProAgria Etelä-Pohjanmaassa hanketöissä  (Hevoosella Vaan -koulutushanke ja Hevospisnes-kehittämishanke) sekä  hevostalouden asiantuntijatehtävissä.

Katri Manninen (s. 1975 Mäntsälä) on kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän pääsi ylioppilaaksi Mäntsälän lukiosta 1994 ja valmistui käsikirjoittajaksi Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolta vuonna 2005. Hän asui 2006–08 Los Angelesissa, Kaliforniassa. Katri Manninen on kirjoittanut enimmäkseen nuortenkirjoja ja jaksoja televisiosarjoihin, kuten Salatut elämät ja Kotikatu. Hän oli yksi FC Venus -elokuvan käsikirjoittajista. Katri Mannisen aikuisten romaanit: Benner & Benner: Siljan tarina (2002), FC Venus: Anna ja Pete (2005), Loma Losissa (2008) ja Kesä Kaliforniassa (2009).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 16 vrk 2 h 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 16 vrk 2 h 46 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.