Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Maria Lang: INTE FLERA MORD (lyhennetty). Helppoa ja hauskaa – ruotsinkieliset koulutekstit 4. 1969 Gummerus. 103-sivuinen nidottu kirja, etukannen sisäpuolelle kirjan aikaisempi omistaja on kirjoittanut etunimensä ja '1980 åren', tekstin alkusivulla muutama lyijykynämerkintä (voi pyyhkiä pois, jos haluaa), ei muita merkintöjä.

Inte flera mord (1951; suom. Ei enää murhia 1953) är den första av Maria Langs detektivromaner som utspelas i hennes hemstad Nora – i böckerna omdöpt till Skoga. Skoga är allt en riktig idyll. Det nygifta paret Puck och Einar Bure far till Einars hembygd för att få sig en lugn och skön semester. De har med sig Pucks far, professor Johannes Ekstedt, som följt med på ett villkor: Inte flera mord! Men knappt har solen gått upp förrän de upptäcker att det ligger ett lik på gräsmattan nere vid ån, med pappa Johannes egyptiska papperskniv stucken djupt i bröstet. För att lösa mordet skickar Stockholmspolisen kommissarie Christer Wijk, och med Puck som assistent börjar förhören i grannskapet. Det visar sig att Skoga bubblar av hat, passion, svartsjuka och grymhet under ytan. Och snart nog får de ännu ett dödsfall på halsen samtidigt som bekännelserna börjar strömma in.

Inte flera mord on yllätyksellinen ja jännittävä salapoliisiromaani, yksi maineikkaan tekijänsä menestyksekkäimpiä. Tekijän luvalla tehdyt lyhennykset vain tiivistävät tekstin toiminnallisuutta. Sanastollisesti monipuolinen sisältö ja käyttökielen lauserakenteet sopivat hyvin lukioasteelle ja itseopiskeluun ruotsin kielen ymmärtämisen kehittämiseksi.

 

2. Maria Lang: MURHA VUOKRALAISENA. Suomentanut Ritva Tiusanen. 1987 Gummerus, Salama-sarja (kolmas painos). 215-sivuinen nidottu kirja, kansissa pientä taittumaa, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Murha vuokralaisena (1960; Ofärd i huset bor 1959) -teoksessa Christer Wijk tutustuu kauniiseen kampaajatyttöön Gudrun Assarsoniin, joka asuu kerrostalon viidennessä kerroksessa, samassa kuin laulajatar Camilla Martin. Ulospäin rakennus oli hyvin kunnianarvoisa vanha vuokratalo, eikä Christer Wijk olisi koskaan epäillyt sen seinien kätkevän mitään rikollista, ellei hän olisi Gudrunilta kuullut talossa tapahtuneesta itsemurhasta. Muuan kolmissakymmenissä oleva asianajaja oli löydetty kaasuun menehtyneenä loistoasunnostaan. Tapauksessa alkaa kuitenkin ilmetä outoja piirteitä, eikä rakennuksen sisäpuoli ole lainkaan niin valoa sietävä kuin päältä päin luulisi. Asukkaiden yksityiselämä paljastaa heissä merkillisiä piirteitä, niin merkillisiä, että Christer Wijk on pitkät ajat ymmällä rikollisen suhteen. Loppuratkaisu on parasta Langia; juonen kehittelijänä ja jännityksen ylläpitäjänä hän ei kaipaa suosituksia.


Ruotsalainen Maria Lang (Dagmar Maria Lange, 1914 – 1991) kirjoitti noin 40 salapoliisiromaania, lasten- ja nuorten kirjoja sekä novelleja. Langin ensimmäinen romaani oli Mördaren ljuger inte ensam (1949, suom. Murhaaja ei valehtele yksinään), viimeisin Tvillingen i spegeln (1988, Peilimurha). Langin teokset ovat Agatha Christie -tyylisiä klassisia mysteerejä. Alkutuotannon romaaneissa pääosassa on uppsalalaisen professorin tytär Puck Ekstedt, jonka aviomies ja tytärkin esiintyvät teoksissa. Vielä tunnetumpi hahmo on klassinen etsivä Christer Wijk, joka on naimisissa itseään 12 vuotta nuoremman oopperalaulajatar Camilla Martinin kanssa. 1960-luvulta lähtien Langin alter egona on salapoliisikirjailija Almi Graan. Monesti etenkin myöhemmässä tuotannossa tapahtuma-paikkana on fiktiivinen pikkukaupunki Skoga, jonka esikuva on ruotsalainen pikkukaupunki Nora.
 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 83 vrk 15 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 83 vrk 15 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.