Kuvaus

Marjo Mattlar: TULI. 2003 Isis. CD-levy ehjässä pahvikantisessa muovikotelossa. Kotelossa 20-sivuinen erillinen lehtinen, jossa laulujen sanat englanninkielisine käännöksineen. Sävel & sanat Marja Mattlar. Sovitus & tuotanto Yari. 

1. Löytöretkellä
2. Irti
3. Elämätön elämä
4. Sudenhetki
5. Olisit tullut käymään silloin
6. Ankaran talven jälkeen
7. Mansikkapaikka
8. Vapautuvan veden ääni
9. Enemmän kuin milloinkaan
10. Luottamus
11. Elinkautinen
12. Jäidenlähtö
13. Sinun kuuluu
14. Koiranelämää

"Tuli jatkaa Mattlarin debyyttialbumin Pariisi–Vuorenkylä jälkeistä sarjaa. Lumesta ja Vedestä on päästy Tuleen. Levyllä soi osaltaan tuttu Mattlar: lämmin, hiukan melankolinen musiikki ja tavallista laulurunoutta oivaltavampi verbaalinen viesti. Sävellykset, sanoitukset ja esitykset ovat siis edelleen Marja Mattlarin. Tuottajana ja sovittajana Tuli-albumilla toimii Yari. Lisäksi levyllä toteutuu yhteistyö Trio Niskalaukauksen kanssa, kun Timo Rautiainen laulaa Mattlarin kanssa duettoa Sinun kuuluu ja yhtye esittää Mattlar solistinaan sovituksensa Koiranelämästä. Kitarapohjaisessa akustisessa laulelmassa on vuosien kuluessa, eri sovittajien myötä kuulunut erilaisia sävyjä. Uusinta levyä luonnehtii voimakkaasti jousikvartetti ja kantele sekä lyömäsoittimet." (Marja Mustakallio, Kaleva 30.11.2003)

Marja Mattlarin (s. 1953) varsinainen levytysura alkoi vuonna 1992, jolloin ranskalainen folkmuusikko Gabriel Yacoub tarjoutui tekemään hänen kanssaan yhteistyötä. Esikoisalbumi Pariisi–Vuorenkylä tehtiin Pariisissa ja ilmestyi vuonna 1993. Ranskalainen Buda Musique -levy-yhtiö julkaisi albumin ympäri maailman. Mattlar on saanut kiitosta omaehtoisesta tyylistään ja rohkeista sanoituslähtöisistä kappaleistaan. Hän on tehnyt poikkeuksellisen pitkän uran suhteellisen tuntemattomana trubaduurina. Poikkeuksellista on myös se, että suurin osa hänen julkaisemistaan albumeista ovat omakustanteita. Mattlar on maininnut, että hyvät arviot kriitikoilta ovat mahdollistaneet taiteilija-apurahojen saamisen, jotka vastaavasti ovat antaneet hänelle mahdollisuuden taiteelliseen vapauteen. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtye on tehnyt Mattlarin musiikkia tunnetuksi levyttämällä hänen kappaleensa ”Lintu”, ”Kehtolaulu” ja ”Elinkautinen”. Mattlarille myönnettiin taiteilijaeläke vuonna 2014

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 30 vrk 18 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 30 vrk 18 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.