Kuvaus

PURJEIDEN AIKA - SEGLENS TIDEVARV toimitttanut Markku Haapio, asiantuntijoina ja kirjoittajina ovat Eino Koivistoinen, Esa Hiltunen, Visa Auvinen, Christian Ahlström, Jorma Pohjanpalo ja Lars Grönstrand.

"ENSIMMÄINEN LAAJA KATSUS PURJEIDEN AIKAAN SUOMESSA - DEN FÖRSTA OMFATTANDE ÖVERSIKTEN ÖVER SEGLENS TIDEVARV I FINLAND

Purjeiden aika on ensimmäinen yhtenäinen Suomen purjelaiva-ajan kokonaiskartoitus. Kuusi laajasti alaan perehtynyttä kirjoittajaa levittää lukijan eteen lavean näköalan niin suolaisen meren romantiikkaan kuin merien miesten karuun arkeenkin. Kaikki tämä nojautuu tutkittuun tietoon merenkulun historiasta, josta Suomella oli purjelaivakaudella maailman mahtivaltion asema.

Purjeiden aika ulottaa monipuoliset tutkimusretkensä tiiviistä aikakauden yleiskatsauksesta laajempiin osa-alueitten selvityksiin. Omina lukuinaan Purjeiden aika esittelee merimiehen työn ja elinolosuhteet, laivojen rakentajat ja varustajat sekä sotilaitten ja virnaomaisten purjelaivat. Komeassa purjelaivojen teknisten ominaisuuksien esittelyssäkäydään yksityiskohtaisesti läpi eri takila- ja alustyyypit, purjevarustuksen osat ja rungon rakenne.

Seglens tidevarv är den första enhetliga kartläggningen av Finlands segelfartygsepok. Sex i branschen vidsträckt bevandrare skribenter exponerar för läsaren en panoramautsikt över salta vattnens romantik, liksom även över sjöfolkets stränga vardag. Alla detta baserar sig på prövad kunskap i sjöfartens historia, i vilken Finland under segelfartygstiden hade ställningen av en världsmakt.

Seglens tidevarv sträcker sina mångsidiga expeditioner alltifrån en kompakt översikt av tidevarvet ända till vidsträckta klarläggningar av olika delområden. Sjömannens arbete och livsvillkor, fartygens byggare och redare, samt militären on myndigheternas segelfartyg skrildras i egna kapitel i Seglens tidevarv. I den prakfylla presentationen av segelfartygen tekniska egenskaper behandlas detaljerat olika tacklingar och fartygstyper, segelutrustningens delar samt skrovkonstruktioner."

Kustantajana on Eita Oy v. 1983 (1. painos), 288 sivua (runsaasti valokuvia ja piirroksia). Kirjan kaikki teksti on sekä suomeksi että ruotsiksi. Kirja on kovakantinen ja varsin hyväkuntoinen (kansipapereissa vain hieman kulumista ja rispaantumista).

Ostajalle postikulut tai nouto Helsingissä (Lauttasaari)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 111 vrk 2 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

35 € Sulkeutuu 111 vrk 2 h 29 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.