Kuvaus

Wikipedia osaa kertoa tämänkin yhtiön historia:

Marlin historia alkaa Anders Nordforssin vuonna 1867 Turkuun perustamasta viini- ja likööritehtaasta.[Viinien ja liköörien valmistus keskeytyi vuonna 1919 voimaan tulleen kieltolain ajaksi, jolloin tehdas alkoi valmistaa mehuja ja muita alkoholittomia juomia.Vuonna 1954 Huhtamäki osti Nordforsin tehtaan ja yhdisti sen aiemmin hankkimaansa Marjaviini- ja Likööritehdas Marliin (entiseltä nimeltään O/Y Marvi A/B).

Vuonna 1992 Huhtamäki myi Marlin Rettigille ja sai vastikkeena Rettigiltä sen omistamat Merijalin ja Sereksenmakeistehtaat. Nämä tehtaat Rettig oli ostanut 1970-luvulla.

 

Vuonna 1999 lappeenrantalainen Chymos yhdistettiin Marliin. Seuraavana vuonna Marli jaettiin kahdeksi yhtiöksi: mehuja valmistavaksi Oy Marli Ab:ksi ja alkoholiliiketoimintaa harjoittavaksi yhtiöksi.

Rettig myi Marlin Eckes-Graninille vuonna 2001 ja alkoholiliiketoiminnan ruotsalaiselle Vin % Spritille lopullisesti vuonna 2002. Jälkimmäistä toimintaa jatkaa Pernod Ricard Finland.

Esitteessä on 40 sivua. Sisällä esitellään Marlin tuon ajan alkoholituotteet sekä kerrotaan, miten hyvin yhtiön marjaviinit sopivat vaikka pihvin kyytipojaksi. no, makuasioista ei sovi kiistellä.

Esite muuten täydellinen. Kannessa on kuitenkin taitos ja vasemmassa saumassa 1,5 sentin repeämä. Esitteen paino menee ikävä kyllä yli 50 gr, joten postiin menee 5 euroa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 60 vrk 21 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 60 vrk 21 h 1 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.