Kuvaus

Martti Ahtisaari: SUOMI MUUTTUVASSA MAAILMASSA – FINLAND IN A CHANGING WORLD. Martti Ahtisaari -luento 23.11.2007. Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Keskisuomalainen, Keski-Suomen henkisen maanpuolustuksen liitto ry. 53-sivuinen nidottu kirja (20,5 x 21 cm), ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Teos sisältää suomeksi ja englanniksi Martti Ahtisaari –luentosarjan esittelyn ja presidentti Martti Ahtisaaren esittelyn, presidentti Ahtisaaren pitämän luennon tekstin sekä tilaisuuden alku- (Matti Hilli) ja loppusanat (Erkki Laatikainen).
 
Ote presidentti Martti Ahtisaaren luennosta 23.11.2007: ”Onko Suomella erityissuhde Venäjään? Pitää olla. Hyvillä naapureilla on aina erityissuhde. Onko Suomi sillanrakentaja EU:n ja Venäjän välillä? Jos kyseessä on Venäjän edustaminen EU:n sisällä, eräänlaisena Venäjän kunniakonsulina toimiminen, se ei ole meidän tehtävämme. Jos taas kyseessä on toiminta, jolla edistetään EU:n ja Venäjän välisen yhteyden ja kumppanuuden rakentamista, niin Suomi on mitä luontevin sillanrakentaja.”
 
Martti Ahtisaari -luennot järjestetään vuosittain Jyväskylässä. Martti Ahtisaari, kymmenes presidenttimme, on Suomen päämiehistä kansainvälisesti tunnetuin. Presidentti Martti Ahtisaari palkittiin vuonna 2008 sekä Nobelin että UNESCOn rauhanpalkinnoilla. Ahtisaaren nimeä kantava luentosarja sai alkunsa 1999, jolloin Latvian, Liettuan, Puolan, Viron ja Suomen presidentit kokoontuivat Jyväskylään 8. maaliskuuta juhlistamaan kylmän sodan päättymisen kymmenettä vuosipäivää. Näitä luentoja ovat pitäneet eri valtioiden päämiehet, Suomen lisäksi viimeisimmäksi Turkin presidentti Abdullah Gül (vuonna 2008), pääministeri Mari Kiviniemi (2010) ja Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila (2009), ennen presidentti Ahtisaarta tasavallan presidentti Tarja Halonen (2006), Makedonian presidentti Branko Crvenkovski (2005), pääministeri Matti Vanhanen (2004), Viron presidentti Arnold Rüütel (2003), Ruotsin pääministerinä toiminut Göran Persson (2002), valtioneuvos Harri Holkeri (2001) ja ministeri Max Jakobson (2000).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 vrk 1 h 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 10 vrk 1 h 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.