Kuvaus

[AC1215]

HYVÄSSÄ ISKUSSA oleva  kovakantinen painos SUOMI / ISÄNMÄÄ / RISTO RYTI diggareille.


Martti Turtola: RISTO RYTI Elämä isänmaan puolesta

Presidentti Risto Rytin elämäkerta ulottuu viime vuosisadan lopun Huittisista itsenäisyyden alkuvuosikymmenien Suomen Pankkiin, talvisodan valtioneuvostoon, presidentin tehtävien hoitamiseen jatkosodan ankarina vuosina, sotasyyllisyystuomioistuimen langettamaan tuomioon ja sen kärsimiseen Sörnäisten kuritushuoneessa.
Risto ryti kuoli 67-vuotiaana lokakuussa 1956, mutta hänen aktiivinen yhteiskunnallinen uransa päättyi jo 55-vuotiaana. Silti tämä huippulahjakas mies ehti luoda kaksi elämänuraa, josta kumpikin yksin olisi  riittänyt viemään hänent maamme historiaan.
Hän oli pankki- ja talousmeis, joka nimitettiin 33-vuotiaana Suomen Pankin pääjohtajaksi. Talvisodan sytyttä alkanut valiomiesura kesti vain vajaat  viisi vuotta. Tähän aikaan sisältyi kuitenkin kaksi sotaa ja kylmää sotaa muistuttava välirauha.
Lähdeaineiston avautuminen sekä lännessä että idässä on antanut aiempaa paremmat mahdollisuudet luoda syvällinen ja tasapainoinen kuva Risto rytin elämäntyöstä. polittisesti vapautunut ilmapiiri puolestaan sallii puhumisen asiosta niiden oikeilla nimillä.
Venäjän arkistoista on löytynyt uutta hätkähdyttävää tietoa sodan loppuvaiheitten ratkaisuista. ne korostavat Rytin päätösten ja Suomen torjuntavoittojen merkitystä, Ison-Britannian arkistoista ilmenee suuri luottamus, jota Ryti nautti anglosaksissa piireissä.
Yksityinen kirjeenvaihto ja muistiinpanot tuovat esiin uuden rytin: tuntevan, herkän ihmisen.
Teoksen kuva-aineisto on suurelta osin rytin perheenjäsenten arkistoista ja pääasiassa aikaisemmin julkaisematonta.

----------------------

Pankki- ja talousmies Ryti valittiin jo 33-vuotiaana Suomen pankin pääjohtajaksi. Presidenttiyteen johtanut valtiomiesura kesti sotien vuoksi vain viisi vuotta päättyen hänen terveytensä luhistaneeseen sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin

4. painos

Otavan Kirjapaino OY - Keuruu 2005

KIRJA PAINAA JONKUN MATKAA yli 600g.

TALVISOTA - JATKOSOTA - PRESIDENTTI - C.G.E. MANNERHEIM - 2. MAAILMANSOTA - SOTASYYLLISYYS OIKEUDENKÄYNTI - PRO PATRIA - LOTTA SVJÄRD - ASEKÄTKENTÄ - LAURI TÖRNI - SIMO HÄYHÄ - JA KANSA TAISTELI - RAATTEEN TIE - KANNAS - AUNUS - NATSIT - AIRO - KENRAALI

VOITTOHUUTO ja PK. 5.95e ->  TILILLE ja TUOTE POSTIIN.   

PK. on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-) Edelliset korotukset olivat: 10/17, 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12. 

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä, joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta pyrin silti aina pitämään tiedot ajan tasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajan tasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4,95 €
tai
Sulkeutuu 21 vrk 23 h 36 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4,95 € Sulkeutuu 21 vrk 23 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.