Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Merja Jalo: RAVIRATOJEN HÄIRIKKÖ. Kannen piirros: Eino Tepponen. 1987 Karisto, Ravityttö-sarja (ensimmäinen painos). 103-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, takakannessa aivan pieneltä alalta pintaa irti ja kansien nurkan pientä kolhua, muuten ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.

Raviratojen häirikkö (1987) on Ravityttö-sarjan neljäs kirja. Haavikon ravitallin lähinaapuri Kalle Uusitalo on jälleen vauhdissa. Voitettuaan raveissa hänen rehvastelullaan ei tunnu olevan mitään rajoja, mutta vauhdikaskin mies hiljenee jouduttuaan vuoteen omaksi. Onneksi Kalle on ehtinyt pestata talleilleen uuden valmentajan, Annen, joka nuoresta iästään huolimatta osoittautuu todelliseksi tarmon pesäksi. Vähän liiankin monella alalla, kuten Haavikon valmentaja Jaana toteaa, sillä hänen mielestään Juha ja Tero osoittavat aivan liian suurta kiinnostusta naapuritallin valmentajatyttöä kohtaan!

 

2. Merja Jalo: RAVITYTÖN TÄHTIHETKI. Kannen piirros: Eino Tepponen. 1994 Otava, Ravityttö-sarja. 96-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ravitytön tähtihetki (1994), Ravityttö-sarjan 12:s kirja, kertoo Haavikon ravitallin uusista kuvioista. Odotettavissa ovat ikimuistoiset häät: valmentaja Jaana Walden ja Juha Haavikko ovat viimein menossa naimisiin. Tallilla aikaisemmin työskennellyt Outi Maunula, joka nykyisin toimi Kalle Uusitalon apuvalmentajana, huomaa lopullisesti menettäneensä Juhan. Hän päättää kostaa tavalla, joka saa koko kylän kuohuksiin...

Merja Jalo (nyk. Merja Viro, s. 1951 Turku) on kirjoittanut nuortenkirjoja, joista suurin osa kertoo hevosmaailmasta. Ensimmäinen teos, Yllätysori julkaistiin 1977). Osan kirjoista (Koiratytöt-sarjan sekä Pappilan ponitytöt -sarjan) Merja Jalo on tehnyt yhdessä sisarensa Marvin kanssa. Merja Jalon kirjat ovat olleet alusta saakka erityyppisiä kuin sisarensa teokset. Kirjoissa käytetään perinteisiä juonikaavoja, joissa pikkutyttö taltuttaa villin hevosen ja nuoret ratkovat arvoituksia etsivien lailla. Kirjojen menestys perustuu pitkälti niiden sarjamaisuuteen. Tuotteliaalta kirjailijalta on parhaimpina vuosina ilmestynyt viisi teosta. 

 

3. Marvi Jalo: HITURI YLLÄTTÄÄ. Valokuvat: Marvi Jalo. 1987 Tammi. 77-sivuinen sidottu kirja (19,5 x 15 cm), kannet ylipainettu, ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.

Hituri yllättää (1987) on toinen suomenhevostamma Hiturista kertova kirja. Kummassakin kirjassa, Hituri (1987) ja Hituri yllättää (1987) on ravisanasto sekä Hiturin tallikavereiden sukutauluja. Hituri ei ole enää herttainen pikkuvarsa, vaan viisivuotias ravurilupaus. Kovat pakkaset haittaavat ensimmäistä kilpailutalvea, mutta kun valmennukseen päästään toden teolla, tulokset ovat hyviä. Hituri avaa voittotilinsä, ja ennätysaikojakin on luvassa. Sitten tulee takapakkia. Kerran toisensa jälkeen Hituri sammuu raveissa toisella kierroksella. Miksi se ei jaksa juosta kilpailuja loppuun? Olisiko syynä lihavuus? Rehuannosta pienennetään, mutta Hituri vain pulskistuu...

 

4. Marvi Jalo: KEVÄT TULEE, HEVOSTYTTÖ. Päällys: Tomi Siukola. 1990 Karisto, Hevostyttö-sarja (kolmas painos). 147-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti kirja (kannen sisäpuolelta poistettu aikaisemman omistajan nimi), ei merkintöjä.

Kevät tulee, hevostyttö (1979) on toinen hevostytöstä kertova kirja. Raila on päässyt tallin hienoimman hevosen hoitajaksi. Enää häntä ei nimitetä Läski-Lairaksi vaan Beldanin kesyttäjäksi. Ihailevat pikkutytöt roikkuvat hänen kintereillään. Mutta Raila ei ole tyytyväinen. Hän haluaisi päästä hoikan ja kauniin Annen suosioon, ja haaveilee tummasilmäisestä Jiristä, kuten tallin kaikki tytöt. Uskollinen Ninna-ystävä saa jäädä sivuun. Railasta on tulossa kummallinen ja koppava. Ja sitten paljastuu Beldanista se kauhea asia...

Marvi Jalo (s. 1949 Turku) on suomentaja, toimittaja ja kirjailija. Hänen tuotantonsa koostuu enimmäkseen nuorille suunnatuista hevoskirjoista. Varsinkin varhaisimmissa teoksissa on kuitenkin hevosten ohella muitakin teemoja ja hevosista kerrotaan käytännönläheisesti. Jalon myöhemmässä tuotannossa viihteellisyys on korostunut, eivätkä teemat ole enää niin syvällisiä. Jalo on kirjoittanut kirjoja myös yhdessä sisarensa Merjan kanssa. Marvi Jalo on työskennellyt avustajana harrastus- ja lastenlehdissä Villivarsa, Hevoshullu, Tuikku sekä Lastenmaa.

 

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 111 vrk 21 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 111 vrk 21 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.