Kuvaus

Mary Douglas: Puhtaus ja vaara - ritualistisen rajavedon analyysi

"Lika on ainetta väärässä paikassa. Kastike on kyllin puhdasta syötäväksi, mutta paidalle tipahtaessaan se muuttuu liaksi. Tunnettu kulttuuriantropologi Mary Douglas osoittaa kirjassaan, että ihmisyhteisöt tarvitsevat erilaisia rituaaleja ja rajanvetoja. Puhtaan ja lian erottaminen on vain yksi esimerkki tällaisista kulttuurisista jäsennyksistä, joita ihmisyhteisöissä vallitsee, olipa sitten kyse 'meistä' tai 'muista'.

Puhtaus ja vaara on antropologian klassikko, joka avautuu jokaiselle kulttuurisista tavoistamme kiinnostuneelle. Sen aiheet koskettavat niin tavaroitumista, sukupuolijärjestelmiä kuin yhteisöllisyyttäkin. Douglasin teoksessa antropologiset esimerkit ja kulttuurihistorialliset yhteenvedot kutoutuvat havainnolliseksi ja yleissivistäväksi esitykseksi. Kirja puhutteleekin sekä akateemista tutkijaa että valistunutta maallikkoa." (takakansiteksti)

Siisti kappale. Ei merkintöjä tai repeämiä. Vähäistä kulumaa / taitosta kannen reunoissa / kulmissa. Takakannen alaosa on kastunut n. 2 x 2 cm alueelta, mikä näkyy myös samassa kohtaa viidellä viimeisellä tyhjällä sivulla (jälki alati kutistuen).

Alkuperäisteos: Purity and Danger
Suomentaneet Virpi Blom ja Kaarina Hazard.
Julkaisija: Vastapaino, 2001, 1. painos
Ulkoasu: nidottu, pehmeäkantinen, 277 sivua, 230 x 133 x 20 mm, 285 g

Asiasanat: puhtaus sosiaaliantropologia lika kulttuurierot käsitykset uskonnot saastuminen epäpuhtaudet tabut kiellot ruokavaliot uskonto seksuaalinen käyttäytyminen rituaalit pelot magia uskomukset pyhä hygienia primitiiviset kulttuurit uskontoantropologia kansatiede. kulttuuriantropologia

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
Sulkeutuu 11 vrk 15 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 11 vrk 15 h 42 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.