Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kovakantinen kirjastopoisto

Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt - sodassa ja rakkaudessa
Schildts 2010
Lyhennetty alkuteoksesta: The Mitford Girls. The Biography of an Extraordinary Family (2001)

1900-luvun alussa englantilaiseen aristokraattiperheeseen syntyi kuusi kaunista ja älykästä tytärtä. Jo siinä olisi ainekset kiehtovaan kertomukseen yläluokan elämästä sekasortoisessa Euroopassa. Mitfordien tarina on kuitenkin uskomattomampi.

NÄMÄ ITSEVAMAT JA PÄÄTTÄVÄISET naiset ponnistivat eliittiin, johon kuuluivat muun muassa Winston Churchill, Joseph Goebbels, John ja Bobby Kennedy ja Evelyn Waugh. Teräväkielisestä Nancysta tuli menestyskirjailija, kun Pamela vietti vaatimatonta maalaiselämää. Diana vannoi fasismin nimeen, ja Unity raivasi tiensä Hitlerin uskotuksi. Jessica keskitti tarmonsa oikeiston kukistamiseen. Deborah nai herttuan.

Vastakkaiset ideologiat repivät perhettä, mutta kirjeet kulkivat ja sukusiteet osoittivat sitkeytensä. Mitfordin tytöt ei kuitenkaan ole pelkkä sukutarina vaan eloisa kuvaus hullusta vuosisadasta: sotaan varustautuvasta, äärioikeistolle myötämielisestä Euroopasta sekä sittemmin välirikosta toipuvasta lännestä.

Sodassa ja rakkaudessa on aina voittajia ja häviäjiä. Mitfordin sisarusten elämä oli aatteen ja tunteen paloa, mutta he kohtasivat kolhut pystypäin ja hoivasivat haavojaan mustalla huumorilla - eikä heihin voi olla rakastumatta tai vihastumatta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 25.2.2018 15:27

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.