Kuvaus

Matti Nurminen – Kolme näyttelyä Rovaniemellä / Three Exhibitions in Rovaniemi tarjoaa katsauksen kuvanveistäjä Matti Nurmisen tärkeimpiin teoksiin.

Nurmisen tuotannon ydintä ovat lähes monumentaalisen suurikokoiset abstraktit kiviveistokset, joiden lisäksi hän on suunnitellut pienoisveistoksia sekä mitaleita. Nurminen käyttää työssään pronssia, kiveä ja puuta, mutta ennen kaikkea hänen veistoksensa todistavat suuresta rakkaudesta kiveen. Nurmisen työtapa on fyysinen: hän ei käytä työssään assistentteja vaan tekee kaiken omin käsin.

– Matti Nurmisen veistotaiteeseen vaikuttavat, kenties osittain tiedostamattomasti, hänen lukeneisuutensa ja vankka elokuvan tuntemuksensa. Hänen työnsä ovat kuin kiveen hakattua runoutta tai silmänräpäyksen mittaisia katkelmia abstraktista mustavalkoisesta elokuvasta, Torsti Lehtinen kirjoittaa teoksen esipuheessa.

Teokseen on koottu kuvat Nurmisen tärkeimmistä teoksista. Mukana on myös perustiedot hänen taiteilijauraltaan: näyttelyt, palkinnot, julkiset teokset sekä kokoelmat joihin hänen teoksiaan kuuluu.

Teos on kaksikielinen (suomi ja englanti). 

Teoksen tiedot

Matti Nurminen – Kolme näyttelyä Rovaniemellä / Three Exhibitions in Rovaniemi
ISBN 978-952-310-942-1 - Lapland University Press, 2018 - 119 sivua

tk 7eur ostajalle 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 90 vrk 19 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

17 € Sulkeutuu 90 vrk 19 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.