Kuvaus

Matti Raninin elämäkertateos Käsi otsalla! saavutti valtavan suosion ilmestyessään. Nyt rakastettu näyttelijä tekee löytöretken ruokamuistoihinsa. Helge ja Saara Raninin poika omaksui jo polvenkorkuisena ennakkoluulottoman asenteen pöydän antimiin. Rahattomina päivinä porilaisessa näyttelijäkodissa syötiin veripalttua ja ruskeaa kastiketta, mutta kerran viikossa saapuva ihmelaatikko, tamperelaisen mesenaatin ruokalähetys, muutti kaiken.

Oluttehtaan prokuristina Pietarin-matkoja tehnyt isoisä herätti kodissaan rakkauden venäläisen keittiön runsauteen, joka näkyy edelleen Raninien joulu- ja pääsiäispöydässä. Matti Ranin muistaa myös niukat ajat, jolloin lusikoitiin sipulisoppaa Pariisin Halleilla, mutta ovat perhe ja ystävät saaneet nauttia rapujen keittämisestä kesäpaikan muuripadassakin.

Oletteko koskaan ihmetelleet, mitä on Kotikadun Kaarlo Kareksen konjakkilasissa? Nyt se ja moni muukin ammattiruokasalaisuus paljastuu: oman osansa kirjassa saavat nimittäin näyttämöllä syödyt ateriat.

Mainion tarinoinnin lomassa Matti Ranin tarjoilee omia ja muidenkin reseptejä. Niinpä lukijakin pääsee kokeilemaan Siimeksen joulusilliä, Äijännokan etikkasieniä ja monia muita rehtejä ruokalajeja. Ohjeet eivät kuitenkaan ole pelkkiä ruokaohjeita: ne kuvaavat ruoanlaiton tarinana ”kolmijalan” (kolmijalkaisen rautapadan) rantaan pystyttämisestä snapsilasien huuhtomiseen merivedessä.

1. p. 2006,Teos, 183 s. Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni uudenveroinen

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 107 vrk 21 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 107 vrk 21 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.