Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Matti Rossi: NUORALLATANSSIJAT: VEIJARITARINA. Päällys: Manuel Castellanos. 1985 Love Kirjat. 262-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Nuorallatanssijat: Veijaritarina (1985) on tunnetun runoilijan ensimmäinen romaani, kuvaus tämän päivän [1985] Helsingistä, ihmisistä kuilun partaalla. Matti Rossin ensimmäisen romaanin keskipisteenä on Helsinki 1985. Veijaritarina tanssijoista historian kapealla nuoralla, fasismista ja tästä päivästä joka alkoi kauan sitten ja jonka iltaan on vielä pitkä matka…

 


2. Matti Rossi: TOINEN VALINTA: ROMAANI. Päällys: Manuel Castellanos. 1989 Tammi. 172-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Toinen valinta (1989) on Nuorallatanssijat-romaanisarjan neljäs osa. Helsinginkatu ja Vaasankatu, Flemari ja Torkkelinmäki ovat pojan reviiriä. Kävellessä voi miettiä kuolemaa, mustaa aukkoa josta Senja-mummu on mennyt pois. Liian moni ihminen on mennyt pois, jäljellä on aatteensa ja rakkautensa hukannut isä, puhumaton m ies. Mutta elämä tuo kummallekin eteen uusia mahdollisuuksia, uusia valintoja. Toinen valinta on kirja ihmisten välisestä yhteydestä, sen salpautumisesta ja salpojen avaamisesta. Se on kertomus lasten uskomattomasta voimasta, se on rakastava kuvaus Kalliosta, kotiseudusta.

Edellisestä kirjasta Teko (1988) tuttu "Senja-mummu kuolee, jäljellä ovat puhumaton isä ja vielä elämäniloa tunteva poika. Chile ja Helsinki, erityisesti Kallion ja Sörkan kaupunginosat ovat oleellisia elementtejä tässäkin kirjassa, jonka sanoma on 'aina on myös toinen mahdollisuus'." - Sanojen aika

 

3. Matti Rossi: KALLIS JA HALPA. Päällyksen kuva: Ilkka Levoranta. 1993 Tammi. 232-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kallis ja halpa (1993) on Matti Rossin kuudes romaani. Jalmari Virta palaa Suomeen Venäjältä takanaan kirjava elämä: loikkaus Neuvostoliittoon 30-luvulla, sodat ja vankileirit. Ikämiehenäkin hän on yhä veijari ja donjuan, jota hänen viisikymmentä vuotta sitten lempimänsä naiset eivät ole voineet unohtaa. Kauko Nevala, kenraali ja Neuvostoliiton sankari, punnitsee Petroskoin yksinäisinä eläkevuosina elämäänsä. Halpa ja kallis vaihtavat paikkaa, ihmiset etsivät, löytävät ja kadottavat luulleen unelmissaan katinkultaa arvokkaaksi ja katinkullaksi jotakin, jonka arvon elämä paljastaa vasta viimeisellä, kriittisellä hetkellä.

 

Matti Rossi (s. 1934 Sortavala) opiskeli Edinburghin yliopistossa englannin kieltä ja kirjallisuutta 1956, oli Fulbright-stipendiaattina 1957–59 ja suoritti Master of Arts -tutkinnon Pennsylvanian yliopistossa 1959. Helsingin yliopistosta hän valmistui filosofian kandidaatiksi 1960. Akateemisella urallaan Rossi oli British Councilin stipendiaattina 1960–61. Hän tutki 1500–1600-luvun metafyysistä runoutta ja saarnoja Birminghamin yliopiston Shakespeare Institutessa. Rossi työskenteli ohjelma-assistenttina BBC:n suomenkielisessä osastossa 1961–66. Julkaistessaan esikoisrunokokoelmansa Näytelmän henkilöt (1965) Matti Rossi oli ollut stipendiaattina Yhdysvalloissa ja Englannissa ja hänet tunnettiin Latinalaisen Amerikan ja Espanjan kirjallisuuden suomentajana. Kulttuurivihkojen vastaavana toimittajana hän työskenteli 1978–79, minkä jälkeen hän on työskennellyt vapaana kirjailijana ja suomentajana. Rossi toimi kesken jääneen kauden SKDL:n kunnanvaltuutettuna Rautalammin kunnanvaltuustossa 1976–78. Hän vaikuttaa edelleen Suomen kommunistisessa puolueessa ja on ollut puolueen ehdokkaana vaaleissa 2000-luvulla. Rossi on suomentanut mm. William Shakespearen näytelmiä sekä latinalaisamerikkalaista kirjallisuutta ja sai tästä työstä vuonna 2007 kääntäjien valtionpalkinnon. Esikoisteos, runokokoelma Näytelmän henkilöt ilmestyi 1985. Nuorallatanssijat-romaanisarja on kirjoitettu vuosina 1985-1995: sen osat ovat: Nuorallatanssija (1985), Ikkuna (1986), Teko (1988), Toinen valinta (1989), Elämän suola (1990), Kallis ja halpa (1993) ja Matka rajalle (1995). Kirjailijanimellä Olavi Kokko Rossi on julkaissut kuusi rikosromaania 1988-1997.






 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 62 vrk 10 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 62 vrk 10 h 10 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.