Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Matti Summanen: HAUKKA LENTÄÄ. Päällys: Alfons Eder. 1971 Weilin+Göös. 212-sivuinen nidottu (pahvikantinen) kirja, jossa kansipaperi, kansipaperin reunoissa kulumaa (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Haukka lentää (1971) on Etelä-Karjalan Maakuntaliiton kirjoituskilpailun voittajaromaani – kertomus sodan varjosta joka ulottuu aina nykyhetkeen. ”Sota on lapsuudenkokemuksista vaikein. Ajallisesti me etäännymme rauhanteosta, mutta kestää vielä kauan, ennen kuin olemme psykologisesti vapaat sodasta. Taloudellisesti olemme sen selvittäneet, mutta ihmismielen muutos vie sukupolven ajan. Sota on tämän sukupolven laajamittaisin ihmissuhteiden säätelijä. Romaanini on karjalaiseen maisemaan sijoitettu 1940-luvun tapahtumien jälkinäytös: kahden sukupolven yhteentörmäys. Yritän osoittaa, että niin kauan kuin on vielä sodan ihmisiä, niin kauan voi yksityinen taistelu puhjeta ihmismielessä – keskellä vankinta Paasikiven–Kekkosen aikaa, keskellä länsieurooppalaista hyvinvointia. – Sota saa liian usein romanttiset piirteet, se on vain taisteluja, jotka on käyty. Mutta haukka lentää yhä tämänkin päivän ihmisten yllä.” Näin luonnehtii Matti Summanen esikoisteostaan. Etelä-Karjalan Maakuntaliiton kirjoituskilpailun arvostelulautakunta sanoo arvostelussaan mm.: ”Matti Summasen voittajateoksessa Haukka lentää kuvataan yksityisen ihmisen suhdetta lähihistoriaan sekä paikallisiin ja yleismaailmallisiin ajankohtaisiin ongelmiin. Tekijä käyttää taitavasti hyväkseen liikkumista ajassa. Päähenkilön ajatusten ja assosiaatioiden kautta rakentuu kuva ajattelevasta ihmisestä, joka joutuu hakemaan tietään menneisyyden ja nykyisyyden ristiriitatilanteessa. Kieli on elävää ja tuoretta ja soveltuu hyvin käsiteltävään ainekseen.

Matti Summanen (s. 1937 Taipalsaari) on kirjailija, opettaja ja kriitikko. Hän valmistui kansakoulunopettajaksi 1961 ja toimi luokanopettajana eläkkeelle jäämiseensä saakka 1998. Hänen esikoisteoksensa on Etelä-Karjalan Maakuntaliiton kirjoituskilpailun voittanut romaani Haukka lentää (1971), joka voitti myös J. H. Erkon palkinnon 1972. Summasen romaanit käsittelevät sodan vaikutusta ihmisten elämään ja sukupolvien välisiä ristiriitoja. Matti Summanen on julkaissut myös romaanit Sano minulle hellä sana (1972), Kostoa koko elämä: Kapteeni Juhani Salosen kolme perhettä (1979) ja Tane on tullut (1984) sekä toimittanut teoksen Lauri ja Minna: Kirjailijakuva Lauri Leskisestä ja näytelmä Minna (1984).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 3 vrk 1 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 3 vrk 1 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.