Kuvaus

Kuvaus

Riitta Mäkelä, Matti Visanti, Kuvataiteiden monitaitaja.

Matti Visanti (1885-1957) oli ensimmäinen suomalainen taiteilija, joka kuvitti Kalevalan kokonaisuudessaan. Kuvataiteista kiinnostuneille kuvitus merkitsee retkeä Kalevalan mytologian maailmaan ajattoman ja omaperäien grafiikan keinoin. Mutta Matti Visanti ei ollut pelkästään Kalevalan kuvittaja. Hänen tuotantonsa monipuolisuus ja runsaus oli huikea.  Visanti oli koulutukseltaan arkkitehti, mutta hän oli myös taidemaalari, taidegraafikko, käyttögraafikko, kuvanveistäjä ja taideteollinen suunnittelija. Hän kuvitti kirjoja, suunnitteli liikemerkkejä, exlibriksiä, rahoja, postimerkkejä, vaakunoita, adresseja, lavaseita, julisteita, lippuja, huonekaluja, muistomerkkejä ja -patsaita, reliefejä, seinävaatteita, mattoja, tapettimalleja.

Riitta Mäkelän teos Matti Visannin elämästä ja totannosta on kunnianosoitus suomalaiseen muotoympäristöön uskomattoman laajasti vaikuttaneelle taiteilijalle.

Kustannus Pohjonen 1985, Kirjapaino Kaleva. Kirja on kovakantinen, laadukkaalle paperille painettu ja siinä on 104 sivua.

Kansipapereissa kuluneisuutta

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

20 €
tai
Sulkeutuu 97 vrk 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

20 € Sulkeutuu 97 vrk 41 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.