Kuvaus

Matti Yrjänä Joensuu: Harjunpää ja pahan pappi vuodelta 2004.

Kovakantinen kirja jonka kansipapereissa on jo käytönjälkiä (selkämyksen kohdalla kansipaperissa pientä ratkeamaa). Itse kirja on hyvä.

 


Matti Yrjänä Joensuu (s. 31. lokakuuta 1948 Helsinki) on Suomen arvostetuimpia rikoskirjailijoita. Joensuun tähänastinen tuotanto koostuu 11 poliisiromaanista. Hänelle on myönnetty Valtion kirjallisuuspalkinto 1982, Vuoden johtolanka -palkinto 1985, 1994 ja 2004, ja hän on ollut kaksi kertaa Finlandia-ehdokkaana. Joensuu valmistui poliisiksi vuonna 1973 ja on toiminut rikostutkijana Helsingin poliisilaitoksen väkivaltatoimistossa sekä päivystävänä ylikonstaapelina, kunnes jäi eläkkeelle vuonna 2006

Joensuun romaanien päähenkilö, vanhempi konstaapeli Timo Harjunpää, on sympaattinen henkilöhahmo, joka suhtautuu yhtä inhimillisesti työssään kohtaamiinsa rikollisiin kuin perheeseensä. Joensuu kuvaa myös henkilöittensä ajatusmaailmaa.

Vuosikymmenen tauon jälkeen Joensuu julkaisi vuonna 2003 romaanin Harjunpää ja pahan pappi, joka käsittelee deluusioissaan satunnaisia uhreja Helsingin metron alle tyrkkivän Markus Luukas Paavali Heinon tapausta. Uusin Harjunpää-romaani, Harjunpää ja rautahuone, ilmestyi syyskuussa 2010[1].

Joensuun teoksia on käännetty 14 kielelle: englanniksi, bulgariaksi, hollanniksi, italiaksi, norjaksi, puolaksi, ranskaksi, ruotsiksi, saksaksi, slovakiksi, tanskaksi, unkariksi, venäjäksi ja viroksi.

Joensuun tytär on juontaja Anu Harkki. (Lähde: Wikipedia)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 76 vrk 16 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 76 vrk 16 h 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.